Werken in de regio Venlo

Vind hier de vacature die bij je past

zoeken

Vacatures zoeken

Vacature: Machinist

Werkgever:Arriva
Plaats:Venlo

In de ochtend de zon zien opkomen, prachtige vergezichten en een werkplek die nooit verveelt. Dat kan! In de functie van treinmachinist ben je verantwoordelijk voor het zelfstandig en veilig besturen van onze treinen. Het is aan jou om ervoor te zorgen dat de reizigers veilig en op tijd naar hun bestemming worden gebracht. Dit doe je volgens de dienstregeling en je informeert hen zowel op het perron als in de trein over vertrek- en aankomsttijden. Ook verhelp je kleine technische storingen tijdens de rit. Je zorgt ervoor dat iedereen een prettige reis heeft en op tijd op zijn of haar bestemming arriveert! Wij zijn voor drie verschillende vestigingen op zoek naar treinmachinisten die de opleiding tot machinist via ons gaan volgen.

De opleiding tot treinmachinist bij Arriva

Het opleidingstraject tot machinist start in mei 2022, duurt circa 6 maanden en wordt betaald door Arriva. In de klas krijg je alle theorie en in de cabine van de trein leer je alles over de praktijk. Wanneer je de examens met goed resultaat hebt afgerond, mag je zelfstandig rijden. Uiteraard begeleiden onze mentoren je hierin. Indien je belangstelling hebt in de opleiding tot machinist dan is het belangrijk om te weten dat het opleidingstraject loopt van begin mei 2022 t/m eind oktober 2022. Let op! Deze gehele periode dien je fulltime beschikbaar te zijn; de opleidingsdata kunnen niet gewijzigd worden.

Wat bieden wij jou?

Je komt in een hechte groep mensen die op een informele wijze met elkaar omgaan. Van machinisten die net als jij pas zijn gestart, tot ervaren collega’s die al jaren in het vak zitten. Je werkt op wisselende tijden en dagen, maar je kunt veel invloed uitoefenen op je werkdagen en -tijden en je weet ruim van tevoren hoe jouw rooster eruitziet.

 • De opleidingskosten voor treinmachinist worden door Arriva betaald;
 • Tijdens de opleiding ontvang jij direct salaris. Na afronding van de opleiding verdien je een goed salaris (€ 2.196,- oplopend tot € 3.127,- bruto per maand op basis van 36 uur per week) met aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals een goede onregelmatigheidstoeslag (gemiddeld zo’n € 350,00 bruto per maand bij het meedraaien van alle diensten) en een prima pensioenregeling;
 • Bovenop je salaris krijg je een toeslag per gereden machinistendienst van € 9,00 bruto per dag. Dat is ongeveer € 180,00 bruto per maand.
 • Je valt onder de cao Multimodaal Vervoer;
 • Hoge mate van zelfstandigheid en flexibiliteit in werkdagen en -tijden;
 • Arriva vrij vervoerpas waarmee je gratis kunt reizen in alle bussen en treinen van Arriva.

Wie zoeken we?

Het werken als machinist vraagt wat van jouw zelfstandigheid. Ook is het belangrijk dat je goed kunt communiceren met je collega’s. Veiligheid staat vanzelfsprekend bij jou voorop. Je houdt controle over die enorme machine en brengt onze reizigers veilig naar hun bestemming. Je bent nieuwsgierig naar de nieuwste technieken en die heb jij dan ook zo onder de knie.

 • Je hebt minimaal mbo niveau 3 werk- en denkniveau;
 • Je bent flexibel inzetbaar en bereid om onregelmatig te werken;
 • Je bent woonachtig binnen één uur reizen van de standplaats Maastricht, Heerlen of Venlo i.v.m. onregelmatige werktijden;
 • Je beschikt over eigen vervoer om naar je werk te komen;
 • Je beheerst de Nederlandse taal;
 • Je bent niet kleurenblind en je bent niet groter dan 1,95 meter;
 • Je kunt een geldig VOG (Verklaring Omtrent Gedrag) aanleveren.

Ben je enthousiast?

Voor vragen over de vacature kunt u contact opnemen met Perry van Dijk (Teammanager Trein Limburg Noord) via perry.vandijk@arriva.nl Wij ontvangen graag je motivatiebrief en cv vóór 17 januari 2022 via de solliciteren knop. Geschikte kandidaten nodigen we uit voor een informatiebijeenkomst die op 8 februari 2022 (19.00-21.00 uur) en 9 februari 2022 (15.30-17.30 uur) plaatsvindt. Noteer een van deze twee datums voor de zekerheid alvast in je agenda