Werken in de regio Venlo

Vind hier de vacature die bij je past

zoeken

Vacatures zoeken

Deze vacature is niet meer vacant: Steward in opleiding

Werkgever:Arriva
Plaats:Venlo

Oorspronkelijke vacature omschrijving:

Steward in opleiding (32 uur p/wk) Regio Venlo

Jij bent het visitekaartje van Arriva, als steward sta je namelijk direct in contact met de reiziger. Een prettige en veilige reis staan bij jou centraal. Je begeleidt de reizigers zowel in de trein als op het perron en beantwoordt hun vragen over bijvoorbeeld een alternatieve route of kaartsoorten. Jij bent de gastheer of -vrouw die mensen een fijne treinreis bezorgt. Je controleert reizigers zowel in trein als bus op een geldig vervoerbewijs en wanneer een reiziger die niet in het bezit heeft, handel je op de juiste wijze. Je kunt goed omgaan met vrijheid tijdens je werk en beschikt over een groot verantwoordelijkheidsgevoel. Bij calamiteiten bewaar je de rust en begeleid je de reizigers. Uiteindelijk zorg jij als steward ervoor dat iedereen van een goede reis kan genieten!

Wie zoeken we?

Het werken als steward is teamwork maar het vraagt ook veel zelfstandigheid. Je moet bijvoorbeeld goed communiceren met je collega’s, de machinist en de verkeersleiding. Je kan een boodschap helder en duidelijk overbrengen en weet kritische situaties goed in te schatten. Dat betekent soms een stap terug doen of juist doortastend optreden. Als steward ben je de hele dag onderweg en dit vergt dus fysieke inspanning. Met jouw kennis, zelfvertrouwen en enthousiasme sta je iedereen graag te woord. Jij bent immers het visitekaartje van Arriva!

 • Je hebt minimaal een diploma op mbo 3 niveau;
 • Veiligheid staat bij jou voorop;
 • Je beschikt over eigen vervoer om naar je werk te komen;
 • Je bent woonachtig binnen max. 30 autominuten van de standplaats Venlo i.v.m. onregelmatige werktijden;
 • Je beheerst de Nederlandse taal en spreekt redelijk Engels en Duits;
 • Je kunt een geldig VOG (Verklaring Omtrent Gedrag) aanleveren.

Vereist certificaat voor de functie steward is BOA OV. Heb je dit niet? Dan verwachten wij dat je bereid bent tot het volgen van een interne opleiding.

Quotes van onze Stewards

“Steward is voor mij een mooie, boeiende en afwisselende baan waarbij de service en veiligheid van onze reizigers voorop staat. Elke dag is anders!” Bert Beugels, Steward Limburg

“Serviceverlening, dienstverlening en de afwisseling maakt de functie als steward bij Arriva voor mij uitdagend en geeft me voldoening in meerdere opzichten.” Gerard Saris, Steward Limburg

Wat bieden wij jou?

Je komt in een hechte groep stewards te werken die op een informele wijze met elkaar omgaan. Van stewards die net als jij pas zijn gestart, tot ervaren collega’s die al jaren in het vak zitten. Je werkt op wisselende tijden en dagen, maar je weet ruim van tevoren hoe jouw rooster eruitziet.

 • De opleidingskosten voor BOA OV worden door Arriva betaald;
 • Je ontvangt een maandelijkse bruto vergoeding van € 1.748,- tijdens de opleiding BOA OV die circa 4,5 maand duurt;
 • Je bent fulltime beschikbaar vanaf de start van de opleiding;
 • Na afronding van de opleiding verdien je een goed salaris (€ 2.174,- oplopend tot € 3.096,-bruto per maand op basis van 36 uur per week) met aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals onregelmatigheidstoeslag en een goede pensioenregeling (SPF);
 • Je valt onder de cao Multimodaal Vervoer;
 • Baangarantie voor 32 uur per week bij het succesvol afronden van de opleiding;
 • Uitzicht op een vaste baan na een jaarcontract;
 • Arriva vrij vervoerpas waarmee je gratis kunt reizen in alle bussen en treinen van Arriva;
 • Bedrijfsfitnessregeling.

Openbaar vervoer waar je op kunt vertrouwen, dat is waar wij ons hard voor maken. Of je nou met de trein of bus gaat: wij zorgen voor een goede reis. Wie met Arriva reist, merkt het verschil. Wil jij met ons samen het verschil maken?

Arriva ook dit jaar weer Top Employer!

Ben je enthousiast?

Stuur je motivatiebrief en cv vóór 4 oktober 2020 naar sollicitatie@arriva.nl

Voor vragen over de vacature kun je contact opnemen met Tatjana van Tiggelen (Recruiter) telefoon 06 – 15 05 47 61 (maandag, dinsdag en donderdag).

Een psychologisch onderzoek maakt deel uit van de selectieprocedure.