Werken in de regio Venlo

Vind hier de vacature die bij je past

zoeken

Vacatures zoeken

Vacature: Agora-Coach

Werkgever:Buurtcollege Agora Maas en Peel
Plaats:Panningen

Wij zoeken

Vind jij het belangrijk dat onderwijs meebeweegt met de interesses van leerlingen met een focus op persoonlijk leiderschap, creativiteit en maatschappelijke betrokkenheid? Geloof jij dat onze leerlingen de veranderaars van de nabije toekomst zijn? En wil jij onze leerlingen uitdagen om hierbij een extra stap te zetten om ze een eigen kijk op de wereld te laten krijgen?

Wij zoeken voor Buurtcollege Agora Peel en Maas enthousiaste en leergierige coaches die leerlingen gaan begeleiden in hun persoonlijke ontwikkeling.
Vakken, toetsen, klassenroosters en huiswerk worden ingeruild voor challenges, samenwerken en begeleiding door “Agoriaanse meesters”. Je maakt deel uit van een team dat zeer intensief samenwerkt aan onderwijsvernieuwing en ontwikkeling, waarbij de ontwikkeling van de leerling altijd centraal staat. Onze teams zijn zelforganiserend, wat betekent dat je naast de rol van coach ook een organisatierol vervult. Deze organisatierol ligt op het gebied van procesbegeleider, organisatie en organiseren, kwaliteit, aandachtteam, eindexamen of communicatie.

Jij stimuleert, ondersteunt en daagt de leerlingen uit die binnen jouw coachgroep vallen. Samen met de andere coaches ben je verantwoordelijk voor alle leerlingen binnen jouw unit (dit zijn meerdere coachgroepen samen) en de school in zijn geheel. Daarbij heb je nauw contact met ouders & kennisexperts. Verder organiseer je inspiratiesessies en begeleid je leerlingen met het verdiepen van hun challenges. Je bent zelfstartend, maar je werkt altijd samen met je collega’s. Jij zorgt voor een stimulerend leerklimaat, waarbij leerlingen je ongeremd vragen durven te stellen, waarbij je hen uitdaagt om ook buiten hun comfortzone te ontwikkelen.

Wij vragen

Er is geen kant en klaar curriculum. We vragen pro-activiteit, flexibiliteit en vindingrijkheid en een 1ste of 2de graads bevoegdheid. Het is belangrijk dat je in deze fase van ontwikkeling, waarin het Buurtcollege zich bevindt, zelfstandig aan de slag kunt als inspirerende coach voor onze groep leerlingen. Je weet wie je bent, je weet waar je voor staat en je bent niet zo snel van je stuk te brengen.

Om als Agoriaanse coach succesvol sturing te geven aan de individuele leerroute van leerlingen zoeken we collega’s die passen binnen het principe van zelforganiserende teams en die geloven in de onderwijskundige visie en missie van Agora.
Verder ben je een innovatieve bouwer en heb je het lef hebben om te experimenteren. Je bent een gepassioneerde coach die in staat is om leerlingen zelf de regie te kunnen laten nemen over hun (leer)ontwikkeling.

Bij Buurtcollege Agora Maas en Peel start je iedere ochtend om 08.00 uur met een unitoverleg. De leerlingen starten om 09.00 uur. De dag sluit je in de meeste gevallen rond 16.30 uur af.

Wij bieden

een uitstekend pakket aan arbeidsvoorwaarden binnen een prettige werkomgeving:
  • een goed salaris, 8% vakantiegeld én een 13e maand
  • 12 weken vakantieverlof per jaar
  • een persoonlijkbudget, van 90 uren per jaar (op fulltime basis) voor het vergroten van de werkbalans
  • de mogelijkheid om fiscaal voordelig een fiets, tablet, telefoon of fitnessabonnement te kopen
  • volledige vergoeding van de premie voor gedeeltelijke arbeidsongeschiktheidsverzekering
  • ruimte om jezelf te ontwikkelen door cursussen en trainingen met je professionaliseringsbudget

Een werkplek op één van onze mooie scholen, wat wil je nog meer?

Buurtcollege Agora Maas en Peel

Iedere leerling leert op zijn eigen manier. Op Buurtcollege Agora Maas en Peel behandelen we daarom iedereen ongelijk, waardoor we iedereen juíst gelijk behandelen. Iedere leerling heeft bij ons een zelfontworpen werkplek, zodat je altijd kunt werken op een plek die voor jou goed voelt. Wij werken met kleinschalige coachgroepen waarbij een coach een groep van ongeveer 18 leerlingen stimuleert, inspireert en feedback geeft. De coach kent hierdoor iedere leerling door en door.
Bij Buurtcollege Agora Maas en Peel leren leerlingen zowel óver als mét de omgeving. Op deze manier komen kennis en ervaringen samen en leren leerlingen binnen de wetenschappelijke, de maatschappelijke, de artistieke, de spirituele en de sociaal-ethische wereld die hoort bij Agora. Op onze school doen leerlingen eindexamen voor vmbo-(g)t, havo of vwo.

Meer informatie over Buurtcollege Agora Maas en Peel

Geïnteresseerd?

Wanneer je eerst nog vragen hebt kun je contact opnemen met onze schoolleiding, Mathijs, Iris en Mariëlle, via e-mail Schoolleiding@agoramaasenpeel.nl .