Werken in de regio Venlo

Vind hier de vacature die bij je past

zoeken

Vacatures zoeken

Vacature: Docent Facilitaire Diensverlening & certificering Woonhulp

Werkgever:DaCapo College
Plaats:Geleen

Wij zoeken

Het Praktijkonderwijs geeft onderwijs aan kwetsbare leerlingen, die het beste leren in de praktijk en waarvoor het VMBO niet haalbaar is. De leerlingen hebben recht op onderwijs, dat hen zo optimaal mogelijk voorbereidt op een zelfstandig bestaan in onze maatschappij. Praktijkschool leerlingen moeten zich op 18-jarige leeftijd al zelfstandig gaan redden op de arbeidsmarkt.

Het Praktijkonderwijs heeft als opdracht om deze leerlingen te stimuleren en te ondersteunen hun talenten maximaal te ontwikkelen, door aan te sluiten bij hun mogelijkheden en passies. Met als doel dat zij zo zelfstandig mogelijk functioneren en zoveel als mogelijk meedoen in de samenleving, nu én in de toekomst.

Het Praktijkonderwijs wil daarmee ook een belangrijke bijdrage leveren aan een inclusieve samenleving: een samenleving die elk mens kansen biedt. Het Praktijkonderwijs gelooft in de mogelijkheden van deze jongeren en stelt zichzelf dan ook tot doel om haar leerlingen zo goed mogelijk voor te bereiden op regulier werk én hen toe te leiden naar een passende werkplek of vervolgopleiding. Daarbij is de inzet van school niet alleen gericht op het vinden van werk, maar ook op het behoud ervan.

Voor het Praktijkonderwijs zoeken wij een docent Facilitaire Dienstverlening & certificering Woonhulp (1,0 fte)

Fase 1
In de eerste fase leren de leerlingen alles over de thuisschoonmaak. Denk hierbij aan het verzorgen van de was, strijken, ramen wassen en schoonmaken.

Fase 2
In de tweede fase maakt facilitaire dienstverlening deel uit van loopbaanoriëntering, daar leren de leerlingen naast de thuisschoonmaak ook alles over professioneel schoonmaken. Denk hierbij aan het verzorgen van de was, strijken, ramen wassen, schoonmaken, stofwissen en moppen (volgens de regels van het certificaat Basisschoonmaak).

Fase 3 - Certificering
In fase 3 kunnen leerlingen kiezen voor facilitaire dienstverlening, Ik deze fase kunnen de leerlingen het branche erkende certificaat Basisschoonmaak behalen. In deze fase kan ook worden gekozen voor de certificering Woonhulp. Deze door Calibris erkende brancheopleidiing bereidt leerlingen voor op het verrichten van eenvoudig, maar zeer belangrijke taken in de ouderenzorg en gehandicaptenzorg.

Naast het aanbieden van onderwijs, ben je ook verantwoordelijk voor het doorontwikkelen en verrijken van dit onderwijs. Uiteraard blijf je ook jezelf ontwikkelen zodat je steeds praktisch onderwijs aanbiedt dat voldoet aan de standaarden van de betreffende brancheverenigingen.

AVO-onderwijs
Naast het verzorgen van het praktische onderwijs, bestaat de mogelijkheid dat je ook wordt ingezet voor het verzorgen van algemeen vormend onderwijs in fase 1, 2 en/of 3.

Wij vragen

Je hebt een Pabo of 2e graads lerarenopleiding in een relevante richting afgerond;
Je hebt passie en je weet leerlingen te enthousiasmeren;
Je bent didactisch, pedagogisch en vakinhoudelijk competent;
Je hebt affiniteit met de doelgroep leerlingen Praktijkonderwijs;
Je hebt affiniteit met facilitaire dienstverlening;
Je bent ontwikkelingsgericht en hebt een proactieve en ondernemende houding;
Je bent een teamspeler;
Ervaring in het Praktijkonderwijs is een pre.

Wij bieden

een uitstekend pakket aan arbeidsvoorwaarden binnen een prettige werkomgeving:
  • een goed salaris, 8% vakantiegeld én een 13e maand
  • 12 weken vakantieverlof per jaar
  • een persoonlijkbudget, van 90 uren per jaar (op fulltime basis) voor het vergroten van de werkbalans
  • de mogelijkheid om fiscaal voordelig een fiets, tablet, telefoon of fitnessabonnement te kopen
  • volledige vergoeding van de premie voor gedeeltelijke arbeidsongeschiktheidsverzekering
  • ruimte om jezelf te ontwikkelen door cursussen en trainingen met je professionaliseringsbudget

Een werkplek op één van onze mooie scholen, wat wil je nog meer?

DaCapo College

Het DaCapo College is een school voor vmbo en praktijkonderwijs (pro) en eerste opvang anderstaligen (EOA) in Sittard en Geleen.

Ons prachtige hoofdgebouw (eyecatcher) is gelegen aan de Havikstraat in Sittard. Een paar afdelingen in de bovenbouw zijn gevestigd bij het Fortuna Stadion aan de Milaanstraat. Leerlingen die pro/EOA bezoeken doen dat op de locatie aan de Einighauserweg in Geleen.

We zijn een brede scholengemeenschap voor vmbo en pro/EOA. We bieden naast de mavo maar liefst 8 profielen aan voor onze basis- en kaderleerlingen. Daarnaast zijn we Top Sport Talentschool en leveren een meer dan stevige bijdrage aan de uitbouw van het techniekonderwijs in deze regio.

Meer informatie over DaCapo College

Geïnteresseerd?

Informatie over de vacature is te verkrijgen bij de teamleider, de heer Ben Grondijs (b.grondijs@stichtinglvo.nl) of de conrector van het praktijkonderwijs, de heer Rogér Dudziec (r.dudziec@stichtinglvo.nl).