Werken in de regio Venlo

Vind hier de vacature die bij je past

zoeken

Vacatures zoeken

Deze vacature is niet meer vacant: Begeleider Gehandicaptenzorg EVB (Gedragscomplex)

Werkgever:Daelzicht
Plaats:Koningslust

Oorspronkelijke vacature omschrijving:

Voel jij cliënten met een verstandelijke beperking goed aan? Perfect! Want de mensen in jouw woongroep kunnen niet altijd uitleggen hoe het met ze gaat. Als begeleider ben jij dan ook een belangrijk persoon voor onze cliënt, doordat je de dag voorspelbaar maakt en precies weet wat de vraag achter de vraag is.

Voor onze locatie Koningserf 12 op ons terrein in Koningslust hebben wij een vacature voor:

Begeleider EVB (Gedragscomplex / Moeilijk verstaanbaar gedrag)

Mogelijkheid voor contract tussen 18-30 uur, Koningslust (Noord-Limburg)

Zo ziet jouw baan eruit

Als Begeleider op deze locatie begeleid en verzorg je de diverse verstandelijk beperkte bewoners die samen leven binnen onze woongroep. Je ondersteunt de bewoner met zijn dagelijkse uitdagingen en activiteiten, van opstaan en douchen tot eten en (mee) naar de dagbesteding gaan. De mate van zorg en ondersteuning is uiteraard afhankelijk van de mogelijkheden van de cliënt. De cliënten hebben een zeer laag ontwikkelingsniveau, waardoor de begeleiding van ADL en de verzorging nagenoeg helemaal moeten worden overgenomen. Het individueel belang van de cliënt staat centraal. De begeleidingsstijl is erop gericht zoveel mogelijk aan te sluiten bij het cognitieve en sociaal-emotionele niveau van de cliënt, waardoor preventief ingestoken kan worden op prikkelverwerking en regulatie. Als begeleider ben je dan ook continu aan het observeren en volg je de interventies vanuit het signaleringsplan. Hierdoor kunnen het psychisch en fysiek welbevinden van onze cliënten optimaal vormgegeven worden. We maken bijvoorbeeld gebruik van picto’s/verwijzers, sensorische activiteiten en het bieden van nabijheid.

Je werkt altijd samen met een collega. Als begeleider ben je iemand die zelfstandig initiatieven durft te nemen om kwalitatief de juiste zorg te bieden. Je bent analytisch en je denkt vooruit. Je neemt de informatie in het Elektronisch Cliënten Dossier (ECD) van de cliënt als uitgangspunt en zorgt dat er ook volgens de juiste methodieken wordt gehandeld. Je stemt af samen met de Coördinerend Begeleider bij de uitvoering van de ondersteuningsplannen van de cliënt.

Locatieprofiel

Koningserf 12 is een woonvoorziening voor cliënten die intensieve zorg nodig hebben op ons terrein in Koningslust. Onze cliënten functioneren op (zeer) ernstig tot matig verstandelijk beperkt niveau. Daarnaast is er sprake van een (zeer) lage sociaal-emotionele ontwikkeling en bijkomende gedragsproblematiek. Hierbij kun je denken aan autisme, automutilatie, verbale en fysieke agressie en prikkelverwerkingsproblematiek. Op ons mooie terrein vind je naast de woonlocaties ook de medische dienst en diverse mogelijkheden voor dagbesteding.

Dit bieden wij

  • Een salaris conform inschaling FWG 45 tussen € 2.151,- en € 3.289,- bruto per maand op basis van 36 uur in de functie Begeleider B.
  • Een vast dienstverband bij Daelzicht voor 18-30 uur per week, contracturen met jou in overleg.
  • Flexibele diensten (geen slaapdiensten).
  • Opleidingen en coaching om optimaal met de doelgroep te kunnen werken.

Herken jij jezelf hierin?

  • Een relevant diploma in Zorg en Welzijn op minimaal niveau MBO-4 zoals een diploma MMZ-4, SPW-4. Een hbo-diploma zoals SPH, Social Work of HBO-V passen ook prima.
  • Affiniteit met gedrags- en psychiatrische problematieken, je weet hiermee om te gaan of wilt dit graag leren.
  • Je bent alert (met oog op het voorkomen van escalaties), kunt je verplaatsen in anderen en houdt van aanpakken!
  • Je kunt een duidelijke structuur bieden en je hebt een rustige en stabiele persoonlijkheid die stevig in zijn/haar schoenen staat.
  • Je kunt zowel dagdiensten als avond- en weekenddiensten draaien (geen nachten), en stelt je hierin flexibel op.

Dit is Daelzicht

Daelzicht is een brede en grote zorgorganisatie. Op onze ruim tachtig locaties in Limburg bieden we met plezier en deskundigheid een veilige woonomgeving, zorg en behandeling, dagbesteding en thuisondersteuning voor zo’n tweeduizend kinderen, jongeren en volwassenen met een verstandelijke beperking.

Belangstelling en solliciteren

Enthousiast geworden over deze vacature? Je kunt reageren door je gegevens hieronder in te vullen bij ‘Solliciteer direct online’,. Voor meer informatie over de inhoud van de vacature kun je terecht bij Marcel Engelen, leidinggevende zorg, via telefoonnummer +31 6 53393993. Bij vragen over de procedure kun je bellen met Frank Dullens, recruiter via +31 6 11179029

De sollicitatiegesprekken worden gepland in overleg.

Bij een indiensttreding wordt een actuele Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) gevraagd.

Deze vacature wordt intern en extern uitgezet. Interne kandidaten hebben voorrang bij gelijke geschiktheid.

Geschikte of geschikt te maken doelgroep kandidaten hebben conform ons Werving- en Selectiebeleid voorrang in het plaatsingsproces.