Werken in de regio Venlo

Vind hier de vacature die bij je past

zoeken

Vacatures zoeken

Deze vacature is niet meer vacant: Begeleider Gehandicaptenzorg EVB - gedragscomplex / moeilijk verstaanbaar gedrag

Werkgever:Daelzicht
Plaats:Koningslust

Oorspronkelijke vacature omschrijving:

Voel jij cliënten met een verstandelijke beperking goed aan? Geeft het jou energie als jij, vanuit nabijheid, op zoek gaat naar de menselijke behoeftes die schuil gaan achter (probleem)gedrag? Ben je daarbij een creatieve doorzetter en sta je stevig in je schoenen, waarbij je relativering en humor als een 2e natuur inzet? Lees dan verder.

Op ons mooie en in een groene omgeving gelegen terrein in Koningslust, hebben wij voor de locatie Koningserf 7-8 een vaste baan beschikbaar voor een:

Begeleider Gehandicaptenzorg EVB (gedragscomplex / moeilijk verstaanbaar gedrag)

In overleg contract mogelijk tussen 24-32 uur, Koningslust (Noord-Limburg)

Zo ziet jouw baan eruit

Als Begeleider op deze locatie ondersteun je verstandelijk beperkte bewoners met een zeer intensieve en complexe zorgvraag. De kernwaarden van de Triple C methodiek zijn hierbij uitgangspunt. Dat betekent dat jij de bewoners ondersteunt bij het ervaren van het “gewone leven De onvoorwaardelijke begeleidingsrelatie is hierbij gebaseerd op vertrouwen. Het vertrouwen dat de bewoner in zichzelf heeft, de ander en zijn omgeving is erg belangrijk. Door dit vertrouwen wordt de zelfstandigheid gestimuleerd. De bewoners hebben een zeer laag ontwikkelingsniveau, waardoor een activerende en stimulerende, soms overnemende begeleiding bij ADL en de verzorging ook onderdeel is van je baan.

Als begeleider ben jij contactpersoon voor de familie en lever je een actieve bijdrage aan het ondersteuningsplan van de cliënten.

Locatieprofiel

Koningserf 7-8 is een groep met momenteel drie bewoners. In de toekomst is het niet uitgesloten dat deze groep qua aantal bewoners groeit. Door de complexe zorgvraag is nabijheid van begeleiding erg belangrijk. De leeftijd van de bewoners ligt tussen de 14 en de 30 jaar. Er wordt er vooral ingespeeld op de menselijke behoeften. Bewoners worden gestimuleerd deze behoeftes te communiceren middels verwijzers om ze vervolgens samen of alleen te vervullen. Dat houdt in dat er geen vaste structuur is maar er vooral begeleid wordt op deze behoeften. Dit maakt dat iedere dag er anders uitziet. Het voorkomende probleemgedrag wordt gezien als signaal van een onvervulde behoefte. Sfeer en huiselijkheid staan centraal binnen deze woning. Het bieden van een veilige thuisbasis in een omgeving waar de bewoner op de begeleider kan bouwen staat centraal.

Dit bieden wij

  • Een salaris conform inschaling FWG 45 tussen € 2.151,- en € 3.289,- bruto per maand op basis van 36 uur in de functie Begeleider B.
  • Een vast dienstverband bij Daelzicht voor 24-32 uur per week, contracturen met jou in overleg.
  • Flexibele diensten.
  • Opleidingen en coaching om optimaal met de doelgroep te kunnen werken.

Herken jij jezelf hierin?

  • Een relevant diploma in Zorg en Welzijn op minimaal niveau MBO-4 zoals een diploma MMZ-4, SPW-4. Een hbo-diploma zoals SPH, Social Work of HBO-V passen ook prima.
  • Affiniteit met gedrags- en psychiatrische problematieken, je weet hiermee om te gaan of wilt dit graag leren.
  • Je bent bewust van jezelf, staat stevig in je schoenen, bent creatief en je hebt een grote dosis doorzettingsvermogen maar zeker ook humor

Dit is Daelzicht

Daelzicht is een brede en grote zorgorganisatie. Op onze ruim tachtig locaties in Limburg bieden we met plezier en deskundigheid een veilige woonomgeving, zorg en behandeling, dagbesteding en thuisondersteuning voor zo’n tweeduizend kinderen, jongeren en volwassenen met een verstandelijke beperking.

Belangstelling en solliciteren

Enthousiast geworden over deze vacature? Je kunt reageren door je gegevens hieronder in te vullen bij ‘Solliciteer direct online’. Wil je in je afweging om te solliciteren wat meer beeld en gevoel krijgen bij de inhoud van de vacature? Bel gerust eens met Yvon Vinken, Projectleider Zorg. Zij vertelt je graag meer over deze mooie uitdaging. Yvon is bereikbaar via telefoonnummer +31 6 11710275. Heb je vragen over de sollicitatie procedure dan kun je bellen met Frank Dullens, recruiter via +31 6 11179029

De sollicitatiegesprekken worden gepland in overleg.

Bij een indiensttreding wordt een actuele Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) gevraagd.

Deze vacature wordt intern en extern uitgezet. Interne kandidaten hebben voorrang bij gelijke geschiktheid.

Geschikte of geschikt te maken doelgroep kandidaten hebben conform ons Werving- en Selectiebeleid voorrang in het plaatsingsproces.