Werken in de regio Venlo

Vind hier de vacature die bij je past

zoeken

Vacatures zoeken

Deze vacature is niet meer vacant: Begeleider Gehandicaptenzorg (Moeilijk verstaanbaar gedrag/LVB)

Werkgever:Daelzicht
Plaats:Koningslust

Oorspronkelijke vacature omschrijving:

Wil jij graag aan de slag in de gehandicaptenzorg op ons prachtig gelegen terrein in Koningslust? Loop jij warm voor de doelgroep volwassen cliënten met een licht tot matige verstandelijke beperking met complex gedrag en een lage sociaal-emotionele ontwikkeling? Werk jij graag lange diensten en wil jij direct een vast contract? Dan is dit de vacature voor jou!

Voor onze locatie Huybheide 14 in Koningslust hebben wij een vacature voor:

Medewerker Begeleiding Gehandicaptenzorg (Moeilijk Verstaanbaar Gedrag / LVB) 24-32 uur p.w., vast contract, FWG40

Zo ziet jouw baan eruit

Als medewerker begeleiding begeleid en ondersteun je de diverse verstandelijk beperkte bewoners die samen leven binnen onze woongroep. Je ondersteunt de bewoner met zijn dagelijkse uitdagingen en activiteiten, van opstaan en douchen tot eten en (mee) naar de dagbesteding gaan. De mate van zorg en ondersteuning is uiteraard afhankelijk van de mogelijkheden van de cliënt. Je werkt altijd samen met een collega en je gaat aan de slag aan de hand van individuele dagprogramma's, signaleringsplannen en onrustprotocollen.

Fysieke agressie kan voor komen, het is belangrijk dat je alert bent en signalen kunt herkennen zodat escalaties zoveel mogelijk voorkomen kunnen worden.

Het is belangrijk dat jij de capaciteit hebt om mensen aan te voelen en te begrijpen, ook al kunnen ze je niet precies vertellen wat ze bedoelen. Ook sta je voor elkaar klaar als het eens nodig is. Jij zorgt er samen met je collega’s voor dat de cliënten de best mogelijke kwaliteit van leven hebben en zij zo gelukkig mogelijk zijn. Je gaat in de slag in een team dat zich nog aan het vormen en aan het ontwikkelen is. Hieraan bij willen dragen met een positieve instelling en de wil om hier iets moois neer te zetten voor onze cliënten is dan ook een absolute eis!

Locatieprofiel

Huybheide 14 is een woongroep op ons mooie terrein Savelberg in Koningslust. Binnen deze woongroep wonen 8 cliënten. Naast een lichte tot matige verstandelijke beperking is er bij alle cliënten die er wonen sprake van een bijkomend (psychiatrisch) ziektebeeld en mogelijk onvoorspelbaar gedrag. De complexiteit van het gedrag binnen deze woongroep komt voor uit een disharmonisch profiel (LVB-problematiek in combinatie met een lage sociaal-emotionele ontwikkeling). De begeleiding is gericht op duidelijkheid en veiligheid bieden en waar nodig ondersteuning van verzorging. Daarnaast is de begeleiding gericht op het stimuleren en in stand houden van zelfstandigheid. Verdiep jij je graag in de beleveniswereld van onze cliënten en wil jij je graag verder ontwikkelen als professional in de gehandicaptenzorg? Dan nodigen wij je graag uit om te solliciteren.

Dit bieden wij

  • Een salaris conform inschaling FWG 40 (conform CAO gehandicaptenzorg) tussen € 2.236,- en € 3.154,- bruto per maand op basis van 36 uur.
  • Een vast contract op basis van 24-32 uur per week in de functie medewerker begeleiding b.
  • Opleidingen en coaching om optimaal met de doelgroep te kunnen werken.

Herken jij jezelf hierin?

  • Een diploma in Zorg en Welzijn, minimaal niveau MBO-3, zoals een diploma SPW/MMZ-3, verzorgende IG, (z-)verpleegkundige of vergelijkbaar.
  • Je staat stevig in je schoenen, ook als een cliënt jouw grenzen of die van anderen opzoekt.
  • Om jouw cliënten structuur en duidelijkheid te kunnen bieden, is het belangrijk dat je rust en vertrouwen uitstraalt.
  • Geen ervaring in de gehandicaptenzorg, maar wel in de GGZ / Psychiatrie of een andere zorgsector? Solliciteer gerust!
  • Bereid om te werken in wisselende diensten: op deze locatie werken we met vroege en late diensten (geen nacht- of slaapdiensten). Er wordt verwacht dat je om het weekend werkt.

Dit is Daelzicht

Daelzicht is een brede en grote zorgorganisatie. Op onze ruim tachtig locaties in Limburg bieden we met plezier en deskundigheid een veilige woonomgeving, zorg en behandeling, dagbesteding en thuisondersteuning voor zo’n tweeduizend kinderen, jongeren en volwassenen met een verstandelijke beperking.

Wil je graag meer lezen over hoe het is om bij Daelzicht te werken? Neem dan eens een kijkje op onze website https://www.daelzicht.nl/werkenbij en laat je overtuigen door de boeiende verhalen van onze collega’s!

Belangstelling en solliciteren

Interesse? Solliciteer door jouw CV en motivatie te sturen naar sollicitatie@daelzicht.nl Nieuwsgierig? Of wil je gewoon eens weten wat werken met een gedragscomplexe doelgroep inhoudt? Het is mogelijk informatie over de functie in te winnen bij Sven Dekkers (recruiter) via +31 6 11129439.

Gesprekken worden gepland in overleg.

Geschikte of geschikt te maken doelgroep kandidaten hebben conform de Nota Werving & Selectie voorrang in het plaatsingsproces.