Werken in de regio Venlo

Vind hier de vacature die bij je past

zoeken

Vacatures zoeken

Deze vacature is niet meer vacant: Fiets- / wandel vrijwilliger

Werkgever:Daelzicht
Plaats:Horst

Oorspronkelijke vacature omschrijving:

Fiets- / wandel vrijwilliger gezocht!

Voor een man van 54 jaar uit Horst zijn wij op zoek naar een maatje. Hij ontvangt ambulante ondersteuning thuis vanuit Daelzicht. Vanwege zijn scheiding woont hij sinds april dit jaar alleen. Het is een rustige man, met gevoel voor humor. Maar dan moet hij je wel eerst goed kennen, want zelf een gesprek aan gaan vindt hij lastig. Hij is op zoek naar een fietsmaatje, liefst 1 maal per week (wandelen mag ook). Hij heeft een klein netwerk. Door de weeks heeft hij wel zijn contacten maar in het weekend is hij erg alleen. Als je niet in het weekend kunt, maar wel door de week dan zou hij daar ook al heel erg blij mee zijn. Hij heeft geen specifieke hobby’s, maar kijkt wel graag naar actiefilms en is graag buiten.

Is dit jouw vrijwilligersjob?

We zoeken een rustig persoon die het verschil kan gaan maken voor deze meneer. Het is belangrijk om te weten dat je zelf het gesprek aan moet gaan en op gang moet kunnen houden. Geduld om het contact aan te gaan en te onderhouden is een must. In eerste instantie ligt het initiatief helemaal bij jou als vrijwilliger. Is deze meneer vertrouwd en heeft hij je leren kennen dan heb je er zeker een zeer betrouwbaar en humorvol maatje aan.

Wat vragen wij?

Om vrijwilliger te worden bij Daelzicht heb je geen ervaring nodig. Enthousiasme is al voldoende! Daarnaast vinden we het heel belangrijk dat je gemotiveerd en betrokken bent en op een respectvolle wijze kunt omgaan met onze cliënten. Ook vragen wij bij aanmelding om een Verklaring Omtrent Gedrag. Dit regelen we samen als je wil gaan starten als vrijwilliger. Het contact met cliënten kan even wennen zijn, maar de begeleiders van Daelzicht ondersteunen je daarbij. Zij maken je wegwijs zodat jij je snel bij ons welkom en thuis voelt!

Wat bieden wij?

Vrijwilliger zijn bij Daelzicht levert een goed gevoel op en biedt mogelijkheden om je kennis en vaardigheden te ontwikkelen. Je gaat om met bijzondere mensen, die blij zijn met jouw komst. Waarbij jíj iets extra’s toevoegt in hun vrije tijd.

In een gemoedelijke sfeer doe je veel ervaring op. Naast voldoening krijg je er iets extra’s voor terug. Denk bijvoorbeeld aan de mogelijkheid om kennissessies bij te wonen. Jaarlijks trakteren wij jou op een kerstattentie en een gezellige avond. Als je bij ons als vrijwilligers start sluiten we altijd een vrijwilligersovereenkomst met je af. Als vrijwilliger ben je ook verzekerd tegen wettelijke aansprakelijkheid en arbeidsongeschiktheid. Uiteraard vergoeden wij ook jouw reiskosten tot een maximaal van 50 kilometer enkele reis.

Belangstelling en informatie Heb je vragen? Neem voor meer informatie zeker even contact met ons op of reageer direct via onderstaande button ‘solliciteer’!