Werken in de regio Venlo

Vind hier de vacature die bij je past

zoeken

Vacatures zoeken

Deze vacature is niet meer vacant: Medewerker begeleiding Maasschriksel (LVB)

Werkgever:Daelzicht
Plaats:Venlo

Oorspronkelijke vacature omschrijving:

Enthousiasteling gezocht! Heb jij zin in een leuke nieuwe uitdaging binnen de gehandicaptenzorg? Heb jij kennis van autisme en denk jij dat je een voorbeeldrol kunt vervullen in de begeleiding van deze doelgroep? Lees dan snel verder!

Voor het team van onze mooie locatie Maasschriksel in het centrum van Venlo zijn wij op zoek naar een collega voor de vacature:

Medewerker begeleiding Maasschriksel 24 uur per week, Venlo

Zo ziet jouw baan eruit Als Medewerker Begeleiding geef je op methodische wijze mede uitvoering aan de hulpvragen die in het ondersteuningsplan van de cliënten zijn omschreven. Je bent in staat, zowel individueel als in teamverband, begeleiding en/of ondersteuning te bieden aan de cliënt. Essentieel voor het uitvoeren van deze functie is dat je werkt vanuit de houding zorgen dat (faciliteren) in plaats van zorgen voor (verzorgen). Bij het begeleiden is het bieden van structuur en duidelijkheid belangrijk. Je bent iemand die stevig in zijn/haar schoenen staat, je bent creatief en zoekt voortdurend naar de mogelijkheden van de cliënt.  Er wordt gewerkt in wisselende diensten én het is belangrijk dat je wilt werken in een wisselend rooster (inclusief weekend- avond- en slaapdiensten).

Locatieprofiel Maasschriksel is gelegen in het centrum van Venlo. Op de locatie Maasschriksel wonen 18 cliënten waarvan een gedeelte behoort tot de doelgroep ouder wordend tussen de 50 en 75 jaar. Een ander gedeelte bestaat uit de doelgroep jongeren tussen de 20 en 35 jaar met een licht tot matige verstandelijke beperking. De verschillen tussen deze twee doelgroepen maakt deze locatie uitdagend en dit vraagt van onze medewerkers dat zij heel goed kunnen schipperen tussen zorgen voor en zorgen dat. Er wordt van jou als medewerker begeleiding A gevraagd dat je jezelf goed kan aanpassen aan de individuele behoeftes van de bewoners. Belangrijk is dat bewoners vooral geholpen worden met het structureren van zaken, waarbij ze dan ook zoveel mogelijk de ruimte voor hun zelfstandigheid krijgen; er wordt dan ook gewerkt vanuit de supportvisie. Het enthousiaste team bestaat uit zo’n 10 collega’s, waarvan 1 coördinerend begeleider, die samen klaarstaan voor de bewoners van deze locatie.

Dit bieden wij

  • Een salaris conform inschaling volgens de CAOgehandicaptenzorg in FWG 35 tussen €2.338,- en €3.294,- bruto per maand op basis van 36 uur in de functie van medewerker begeleiding A.
  • Bij aanvang direct een vast dienstverband voor 24 uur per week.
  • Opleidingen en coaching om optimaal met de doelgroep te kunnen werken en om up-to-date te blijven binnen jouw vakgebied.

Herken jij jezelf hierin?

  • Een diploma in Zorg en Welzijn op minimaal niveau MBO-3, een diploma SPW/MMZ-3 of HBO SPH. Pedagogiek of Social Work sluit ook prima aan.
  • Jij bent geduldig, vriendelijk, verbaal sterk en straalt rust en vertrouwen uit. Je maakt echt contact met de cliënt en je bent goed in staat professionele afstand te behouden. Je bent creatief en doortastend en zoekt, naast de begeleiding, voortdurend naar de mogelijkheden van de cliënten.
  • Je hebt ervaring en affiniteit met autisme en kan fungeren als voorbeeld in de begeleiding van deze cliënten.

Dit is Daelzicht

Daelzicht is een brede en grote zorgorganisatie. Op onze ruim tachtig locaties in Limburg bieden we met plezier en deskundigheid een veilige woonomgeving, zorg en behandeling, dagbesteding en thuisondersteuning voor zo’n tweeduizend kinderen, jongeren en volwassenen met een verstandelijke beperking.

Wil je graag meer lezen over hoe het is om bij Daelzicht te werken? Neem dan eens een kijkje op onze website https://www.daelzicht.nl/werkenbij en laat je overtuigen door de boeiende verhalen van onze collega’s!

Belangstelling en solliciteren Enthousiast geworden over deze vacature? Je kunt reageren door je gegevens hieronder in te vullen bij ‘Solliciteren, tot en met 31 maart 2024. Het is mogelijk informatie over de functie in te winnen bij Nicole van Bavel, Coördinerend begeleider, via telefoonnummer 06-11138471.

De sollicitatiegesprekken zullen plaatsvinden in overleg.

Deze vacature wordt intern en extern uitgezet. Interne kandidaten hebben voorrang bij gelijke geschiktheid.

Geschikte of geschikt te maken doelgroep kandidaten hebben conform de Nota Werving & Selectie voorrang in het plaatsingsproces.