Werken in de regio Venlo

Vind hier de vacature die bij je past

zoeken

Vacatures zoeken

Deze vacature is niet meer vacant: Verpleegkundig Specialist (Gehandicaptenzorg)

Werkgever:Daelzicht
Plaats:Koningslust

Oorspronkelijke vacature omschrijving:

Ben jij verpleegkundig specialist en wil jij graag aan de slag in de gehandicaptenzorg? Wil jij graag aan de slag in onze medische dienst samen met onze enthousiaste collega-verpleegkundigen, artsen en doktersassistenten? Beschik jij over een diploma HBO verpleegkunde aangevuld met een masteropleiding Advanced Nursing Practice? Lees dan verder!

Voor onze behandeldienst hebben wij de volgende vacature:

Verpleegkundig Specialist (Gehandicaptenzorg)36 uur p.w., Koningslust


Zo ziet jouw baan eruitAls verpleegkundig specialist zijn jouw werkzaamheden, naast het verlenen van verpleegkundige en geprotocolleerde medische zorg, gericht op het bevorderen van de kwaliteit van de verpleegkundige en medische zorg. Als verpleegkundig specialist werk je samen met de arts verstandelijk gehandicapten en/of van de huisarts. De arts verstandelijk gehandicapten is hoofdbehandelaar. In deze functie fungeer je als verbinder tussen de medische en verzorgende/ agogische functies binnen het werkveld.

Je werkzaamheden bestaan o.a. uit:

 • Je houdt een intake, neemt een anamnese af, verricht lichamelijk onderzoek en/of observatie en stelt zo mogelijk een diagnose;
 • Je stelt een behandel- en zorgplan op in samenspraak met de arts en voert dit uit. Je geeft hierbij aanwijzingen aan verpleegkundigen en verzorgenden en werkt samen met andere disciplines;
 • Schrijft geprotocolleerd medicatie voor die noodzakelijk is in het kader van de cliëntenzorg, binnen het/de eigen deskundigheidsgebied(en);
 • Je coördineert zorgprocessen, zit het multidisciplinair overleg voor en onderhoudt de contacten met externe organisaties zoals het ziekenhuis, huisartsen en andere betrokkenen;
 • Je coördineert de zorg op de eigen deskundigheidsgebieden: je fungeert als vraagbaak, en instrueert de (relaties van) cliënten, verpleegkundigen en verzorgenden over de verzorging;
 • Je stelt standaardprocedures/werkinstructies op, bijvoorbeeld op basis van gesignaleerde knelpunten, nieuwe inzichten uit onderzoek of ter bevordering van uniform medisch beleid (in samenspraak met de arts voor verstandelijk gehandicapten / medisch specialist).
 • Je levert een bijdrage aan medische en/of verpleegkundige (wetenschappelijke) onderzoeken door middel van het gedurende een langere periode verzamelen en analyseren van onderzoeksresultaten en signaleert onderzoeksvragen.

Locatieprofiel

Bij Daelzicht zijn alle behandelactiviteiten voor onze cliënten samengevoegd in een organisatie brede behandeldienst. die bestaat onder andere uit (GZ)psychologen, orthopedagogen, artsen (VG), paramedici, verpleegkundigen en doktersassistenten. Daarnaast wordt er gewerkt in samenwerking met huisartsen. Binnen Daelzicht werken we met een brede doelgroep; van jong tot oud, somatiek tot psychiatrie en van EMB tot LVB.

Dit bieden wij

 • Een salaris conform inschaling volgens de CAO gehandicaptenzorg in FWG 60 tussen € 3.289,- en € 4.799,- bruto per maand op basis van 36 uur in de functie van Verpleegkundig Specialist.
 • Een vast contract op basis van 36 uur per week.
 • Opleidingen en coaching om optimaal met de doelgroep te kunnen werken en kundige collega’s om ruggenspraak mee te zoeken.

Herken jij jezelf hierin?

 • Een afgeronde opleiding Verpleegkunde op HBO niveau en een masteropleiding Advanced Nursing Practice, specialisatie algemene gezondheidszorg.
 • Je beschikt daarnaast over een geldige BIG-registratie.
 • Je hebt een aantal jaren werkervaring. Affiniteit en ervaring met cliënten met een verstandelijke (en mogelijk) lichamelijke beperking(en) is een pré. Ontwikkelingen binnen jouw vakgebied worden bijgehouden door middel van bij- en nascholing, het bijwonen van symposia en het lezen van vakliteratuur.
 • Omdat je ingezet kunt worden binnen verschillende locaties is een rijbewijs en auto noodzakelijk.
 • Je herkent jezelf in de volgende competenties: professioneel, ondernemend, creatief en transparant.
 • Daarnaast beschik jij over goede mondelinge en schriftelijke communicatieve vaardigheden en ben je zelfstandig, nauwkeurig en stressbestendig. Ook ben je in staat om prioriteiten te stellen in je werkzaamheden. Je durft initiatief te nemen en durft collega’s aan te spreken en te enthousiasmeren.
 • Het is een solistische functie en het vraagt een flexibele houding ten aanzien van de werktijden. Tevens ben je niet bang om verantwoordelijkheid te nemen en hierin te reflecteren op eigen handelen.
 • Ten slotte ben je bereid tot bijscholing in een aantal veel voorkomende ziektebeelden en vaardigheden.

Dit is Daelzicht

Daelzicht is een brede en grote zorgorganisatie. Op onze ruim tachtig locaties in Limburg bieden we met plezier en deskundigheid een veilige woonomgeving, zorg en behandeling, dagbesteding en thuisondersteuning voor zo’n tweeduizend kinderen, jongeren en volwassenen met een verstandelijke beperking.

Belangstelling en solliciteren

Enthousiast geworden over deze vacature? (V 08.04)Je kunt reageren door je gegevens hieronder in te vullen bij ‘Solliciteer direct online’. Voor meer informatie kun je terecht bij Yvonne van Bezel-van Vugt (recruiter) via +31 6 15265372 of sollicitatie@daelzicht.nl

Bij een indiensttreding wordt een actuele Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) gevraagd.

Deze vacature wordt intern en extern uitgezet. Interne kandidaten hebben voorrang bij gelijke geschiktheid. Als de functie wordt vervuld door een medewerker die al een vast dienstverband heeft bij Daelzicht, blijft dat dienstverband gehandhaafd. Geschikte of geschikt te maken doelgroep kandidaten hebben conform ons Werving- en Selectiebeleid voorrang in het plaatsingsproces.