Werken in de regio Venlo

Vind hier de vacature die bij je past

zoeken

Vacatures zoeken

Deze vacature is niet meer vacant: Medewerker Heffen van Gemeentelijke belastingen (36u)

Werkgever:Gemeente Horst aan de Maas
Plaats:Horst

Oorspronkelijke vacature omschrijving:

Heffen van Gemeentelijke belastingen klinkt niet erg aantrekkelijk, toch? Het is wel noodzakelijk zodat we met z’n allen kunnen wonen, werken en verblijven in een veilige en natuurrijke omgeving. Jij kunt hieraan bijdragen door regie te nemen op het uitvoeren van dit proces. Hoe jouw werkweek eruit ziet, wie je collega’s zijn en welke cultuur je mag verwachten vertellen wij je graag meer over.

Jouw werkweek

Als gemeente versturen wij jaarlijks de lokale heffingen naar onze inwoners en ondernemers. In de rol van Medewerker Heffen van Gemeentelijke belastingen ben jij mede verantwoordelijk voor het gehele proces. Jij krijgt energie van de dynamiek in deze functie en het klantcontact. Eén van de twee speerpunten is het afhandelen van de bezwaarschriften in het eerste halfjaar. Dit doe je tot en met het maken van uitspraken. Terwijl het tweede deel van het jaar meer in het teken staat van het opmaken van de belasting- & legesverordeningen voor het volgende jaar. Deze worden in december vastgesteld door de gemeenteraad. We streven ernaar om op een informele manier om te gaan met het afwikkelen van bezwaren. Lukt dit niet telefonisch, dan nodig je de inwoner uit op ons stadskantoor. Je bent tevens ook een sparringpartner voor de heffingsambtenaar zowel juridisch als vakinhoudelijk. Inhoudelijk heb jij kennis van het opleggen van die diverse aanslagen zoals OZB, Afvalstoffenheffing, Rioolrechten, Toeristenbelasting, Reclamebelasting, Marktgelden en Precariorechten. Het verzamelen, beoordelen en verwerken van subjectgegevens behoort ook tot het takenpakket. Evenals het uitvoeren van diverse controles ter plaatse. Samen met de collega’s van Heffen zet je de schouders eronder om de taken waarvoor jullie aan de lat staan uit te voeren. Een team, een taak!

Kennis & kwaliteiten

  • HBO werk- en denkniveau;
  • Je hebt bij voorkeur een juridische opleiding afgerond;
  • Bijvoorbeeld een opleiding tot Heffingsambtenaar Lokale Overheid (HALO) en ervaring met het vakgebied Belastingen bij gemeenten of bereid om je hier snel in te verdiepen;
  • Je hebt kennis en ervaring met geautomatiseerde gegevensverwerking (Microsoft Office, Vris);
  • Logisch nadenken, snel verbanden leggen en open/transparant communiceren;
  • Klant- en resultaatgericht, flexibel, proactief en voelt je thuis buiten de gebaande paden;
  • Uitstekende beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift;
  • Zelfstandig maar vooral ook goed in teamverband kunnen werken;
  • Op korte termijn beschikbaar.

Team Financiën in een zin ‘een voor allen, allen voor een’

Ons team bestaat uit de units beheer en beleid. Samen met 25 enthousiaste collega’s kijken we er naar uit om jou te mogen ontmoeten. Wat ons typeert als team is dat we elkaar opzoeken en écht samenwerken. We hebben één doel en dat is dienstbaar zijn aan onze inwoners. Dit doen we door altijd bereikbaar te zijn, inwoners zo min mogelijk door te verbinden en veel voor elkaar over te hebben.

Wij bieden jou

Een vaste formatieplaats die in eerste instantie voor de duur van één of twee jaar wordt ingevuld. Zijn we beide blij en tevreden dan zetten we jouw dienstverband om naar onbepaalde tijd. De functie is ingedeeld in schaal 8. Dit is minimaal € 2.581 en maximaal € 3.732 bruto per maand (bij een fulltime dienstverband). De inschaling vindt marktconform plaats op grond van opleiding en ervaring. Daarnaast heeft de gemeente goede secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder het Individueel Keuzebudget (IKB) van 17,05%. Hiermee kun je bijvoorbeeld extra verlof inkopen of een opleiding volgen.

Zo kun je solliciteren

Is deze functie echt iets voor jou? Stuur ons dan uiterlijk 30 juni 2022 je motivatie en cv via onze sollicitatiepagina We nemen alleen sollicitaties in behandeling die via deze site zijn ingediend, op tijd en compleet, dus met een motivatiebrief en cv. Sollicitaties per mail worden niet in behandeling genomen.

Vragen?

Neem voor meer informatie over de inhoud van de functie contact op met Toine Nijssen, Teamhoofd Financiën. Hij is bereikbaar op 06 83441087. Voor informatie over de sollicitatieprocedure kun je contact opnemen met William Heldens, HRM adviseur. William kun je rechtstrees benaderen via 06 53778894.

Onze organisatie

In het hart van Noord-Limburg ligt Horst aan de Maas. Een plattelandsgemeente met 16 dorpen en ruim 42.000 inwoners. Qua oppervlakte de grootste gemeente van Limburg. Horst aan de Maas is van nature sterk in agribusiness en toerisme & recreatie. En bovenal een fijne plek om te wonen. Verbondenheid en samenwerking zijn de belangrijkste kenmerken van de gemeenschap. Samen máken we Horst aan de Maas! De gemeente Horst aan de Maas is een vooruitstrevende organisatie die actief samen optrekt met inwoners, ondernemers en partners. In de afgelopen jaren heeft Horst aan de Maas zich ontwikkeld tot een volwassen en moderne organisatie. We zijn ambitieus en maken dat in de praktijk waar. We zijn een organisatie met medewerkers die sociaal vaardig, omgevingsbewust en ondernemend zijn. We werken samen en denken in mogelijkheden. We moedigen lef en initiatief aan. De kracht van de organisatie zit hem dan ook in de mensen die hem maken. Samen maken we het verschil! Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.