Werken in de regio Venlo

Vind hier de vacature die bij je past

zoeken

Vacatures zoeken

Deze vacature is niet meer vacant: Kabinetchef

Werkgever:Gemeente Venlo
Plaats:Venlo

Oorspronkelijke vacature omschrijving:

36 uur | Venlo

Jij weet waar het om draait als Kabinetschef. Met jouw uitstekend ontwikkelde antenne voor politiek bestuurlijke verhoudingen en je sterke persoonlijkheid adviseer jij over de meest complexe bestuurlijke vraagstukken. Samen met jou zijn we klaar voor de toekomst. Ga jij de uitdaging met ons aan?

Maak jij het verschil in Venlo als Kabinetschef? (Fulltime)

#ZONDERJOU geen vergezicht

Team Concernstaf

Strategie, beleid en control. Daar draait het om in ons team. We zitten letterlijk naast het college en de directie en zijn een gelijkwaardige sparringpartner. We laten hun zien wat er in de toekomst mogelijk is in Venlo, stellen strategische beleidskaders op en zien toe op de naleving daarvan. We adviseren en ondersteunen het college en de directie gevraagd en ongevraagd over allerlei zaken. Ons team bestaat uit hoogopgeleide professionals die scherp zijn op de inhoud en zacht in de relaties: we zijn energiek, positief, oplossingsgericht en werken goed samen. Met elkaar en met anderen. Het takenpakket is breed, je hebt dus veel ruimte om je te laten zien!

In de functie van Kabinetschef

Ben je verantwoordelijk voor de strategische bestuur advisering van de burgemeester in de volle breedte van zijn taken. Je ontzorgt en ondersteunt de burgemeester inhoudelijk en bij het bewaken en uitvoeren van de strategische en bestuurlijke agenda en het beleid. Daarbij werk je volgens de kernwaarden van de besturingsfilosofie, treedt je op als strategisch adviseur en bevorder je oplossingen bij vastgelopen processen. Je bent in staat om de visie van de burgemeester te verwoorden en in- en extern uit te dragen. Je draagt bij aan de zichtbaarheid van de burgemeester en bent hierbij een belangrijke spil in de organisatie, de stad, de regio en bij andere relevante partners. Vlot en makkelijk schakelen wordt van jou gevraagd, van operationele tot aan de strategische onderwerpen. Proactief pak je de vraagstukken die zich voordoen zelfstandig op, leg je de goede verbindingen en zet deze uit binnen de organisatie bij de betrokken experts. Vanzelfsprekend bewaak je de voortgang en zorg je voor een heldere terugkoppeling. Je bent de spil tussen het bestuur en de organisatie en vice versa. Je optimaliseert de kwaliteit van de advisering en bereidt de vergaderingen voor, draagt zorg voor communicatie van de besluiten en bewaakt de gemaakte afspraken. Dit doe je voor de burgemeester in zijn rol als zelfstandig bestuursorgaan, voorzitter van het college van burgemeester en wethouders, de gemeenteraad en regionale samenwerkingsverbanden, waaronder de regio Noord- Limburg en de veiligheidsregio. Je begeleidt en adviseert de burgemeester bij voor hem belangrijke bijeenkomsten. Jouw aanwezigheid bij bijv. het presidium, gemeentelijke driehoek, raadsvergaderingen en in crisissituaties zijn een vanzelfsprekende.

Onze ideale kandidaat

is een stevige strategische adviseur en sparringpartner. Je kunt goed omgaan met druk, het politieke krachtenveld, belangentegenstellingen, emotie en weerstand. Je schakelt makkelijk in niveau en gedragsstijl. Je adviseert over de meest complexe bestuurlijke- en organisatorische vraagstukken, je bent communicatief sterk en hebt een vlotte pen. Zorgvuldigheid combineer je met daadkracht en je weet wanneer unieke situaties om unieke oplossingen vragen. In je advisering daag je de burgemeester uit tot reflectie op inhoud en proces en ben je goed in het geven van feedback.

Heb jij het in je? Als Kabinetschef vragen wij van jou:
  • Academisch werk- en denkniveau.
  • Kennis van relevante wet- en regelgeving.
  • Een uitstekend gevoel voor politiek bestuurlijke verhoudingen en ervaring met strategisch politiek-bestuurlijke advisering.
  • Je verbindt en schakelt gemakkelijk tussen verschillende mensen, partijen en belangen.
  • Je kunt goed omgaan met de bij de functie behorende vertrouwelijkheid, complexiteit en soms strijdige belangen.
  • Je bent flexibel in tijd en inzet.
  • Gemeentelijke ervaring is een must. Kennis van Venlo en het wonen in de omgeving een pré.
Onmisbare competenties voor deze functie zijn:
  • Politieke en organisatie sensitiviteit
  • Omgevingsbewust
  • Resultaatgericht
  • Initiatief
  • Stressbestendig
  • Communicatieve en schriftelijke vaardigheden
Dit is wat wij bieden

In onze organisatie is er ruimte voor de mens. We hechten waarde aan een gesprekje bij de koffieautomaat of na werktijd bij een borrel. Maar als het eropaan komt dan staan we er ook, voor elkaar en met elkaar. Je werk is uitdagend maar vraagt ook het nodige van je. En daar mag best wat tegenover staan. Als Kabinetschef kun je op basis van een 36-urige werkweek rekenen op:

  • Een salaris afhankelijk van kennis en ervaring van maximaal € 6.616,00 bruto per maand (aanloop salarisschaal 12 - functieschaal 13), bij een fulltime dienstverband.
  • Individueel Keuze Budget (van 17,05% van het jaarsalaris) waar je o.a. je fitnessabonnement of woon-werkverkeer vergoeding uit kunt betalen.
  • Flexibele werktijden en plaats onafhankelijk werken, waaronder de mogelijkheid om thuis te werken.
  • Je komt te werken in ons eigentijdse stadskantoor. Ben je nu al nieuwsgierig hoe dat eruitziet kijk dan alvast naar het volgende filmpje
  • Opleidingsmogelijkheden zodat jij je kunt blijven ontwikkelen.
  • Wij investeren in de vitaliteit van onze medewerkers door het aanbieden van sportprogramma’s.
  • Er is volop ruimte voor eigen initiatief en we bieden een goede balans in werk en privé.
Venlo is…

Een stad waar je makkelijk verliefd op wordt. Venlo kiest namelijk voor kwaliteit van leven. Je kunt er volop genieten. Van de levendige binnenstad, het gevarieerde culturele leven met theaters, poppodia, bioscopen en topevenementen als Venloop en Zomerparkfeest. Ook hoor je er snel bij in Venlo; de meer dan 100.000 inwoners zijn doeners, samen zorgen ze voor een rijk verenigingsleven en een volle activiteitenkalender. Meer weten over onze bijzondere stad? Lees dan hier verder

Werken voor…

Venlo is werken aan je eigen kwaliteit van leven. Je werkt namelijk voor mensen die je iedere dag tegenkomt, aan projecten die letterlijk om de hoek liggen. Je kunt echt een verschil maken voor inwoners. Dat geeft voldoening. Het werk is boeiend, de opgaven zijn uitdagend en je werkt met veel verschillende partijen samen. Meer weten over onze boeiende organisatie? Lees dan hier verder

Is dit jouw baan?

We begrijpen dat je misschien meer wilt weten over deze vacature voordat je solliciteert. Voor meer informatie over de inhoud van de functie kun je contact opnemen met Ursula Lukassen, Hoofd Concernstaf (06 – 15002016). Bij vragen over het proces kun je contact opnemen met Nicole van den Munckhof, HR-adviseur (06-28952128). Wil jij meer weten over hoe het is om bij de gemeente Venlo te werken? Kijk dan op Banenpleinlimburg.nl. Heb jij interesse in deze vacature, reageer dan vóór 4 juli 2022 door het uploaden van jouw motivatie en CV via de ‘Solliciteer’ button. De sollicitatiegesprekken vinden plaats op 13 juli 2022 (ochtend). Een integriteitsonderzoek en een assessment zullen deel uitmaken van de procedure, evenals een gesprek met de burgemeester. Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld. Trefwoorden: kabinet, academisch werk- en denkniveau, politiek, strategische adviseur, fulltime, ervaren, vacature, overheid, kabinet, Venlo