Werken in de regio Venlo

Vind hier de vacature die bij je past

zoeken

Vacatures zoeken

Deze vacature is niet meer vacant: Docent Nederlands

Werkgever:Gilde Opleidingen
Plaats:Venlo

Oorspronkelijke vacature omschrijving:

Docent Nederlands

Ben jij die enthousiaste collega met kennis en ervaring op het gebied van het vak Nederlands? Wil jij niets liever dan onderwijs verzorgen, eventueel met de mogelijkheid dit gelijktijdig te doen naast jouw HBO studie docent Nederlands? Maar vooral, wil jij onze studenten helpen met het beheersen en verbeteren van de Nederlandse taal? Dan zien wij jou graag snel op onze locatie in Venlo voor een gesprek!

Wat ga je doen als docent Nederlands?

Als docent Nederlands help je studenten met het beheersen en verbeteren van hun kennis van de Nederlandse taal. Je staat voor de klas en houdt je bezig met het voorbereiden en verzorgen van lessen op mbo-niveau 3 en 4. De lessen probeer je vanuit de beroepscontext te laten aansluiten bij de belevingswereld van de studenten en de branchegerichte praktijklessen. Je begeleidt studenten, voert je eigen administratie (aanwezigheid, cijfers) en woont overleggen bij. Het is van belang dat jij examens af kunt nemen aan onze niveau 3 en 4 studenten. Samen met een team van collega’s ben je verantwoordelijk voor de ontwikkeling van het onderwijs. Denk hier bijvoorbeeld ook aan projecten die te maken hebben met toekomst gericht en persoonlijk onderwijs. Jij wil niet alleen jouw studenten vooruit helpen en helpen ontwikkelen maar ook Gilde en daarmee het mbo onderwijs in het algemeen!

Je komt te werken bij de sector Health en Hospitality op locatie Groenveldsingel te Venlo in de volgende teams:

  • Gilde sociale studies (Maatschappelijke Zorg en Gezondheidsprofessional)
  • School voor pedagogiek (Pedagogisch Medewerker en Onderwijsassistent)
  • Wellness & Beauty college (Schoonheidsverzorging)
  • Health en Lifestyle coach

Kijk voor meer informatie over deze vakscholen kijk je op www.gildeopleidingen.nl

Jouw talent en ambitie

Je bent een prettig persoon, proactieve teamplayer en collega. Jij bezit sterke communicatieve vaardigheden, bent oplossingsgericht en enthousiast wat je graag overbrengt naar jouw studenten. Daarnaast heb je een afgeronde 2e graad lerarenopleiding Nederlands of je bent bezig met de docentenopleiding Nederlands en zit momenteel in het 3e of 4e jaar hiervan (constructie om studie en werk te combineren zijn bespreekbaar, zie ‘ons aanbod’).

En verder ben je:

  • vakdidactisch en pedagogisch sterk;
  • goed in het lesgeven aan niveau 3 en 4 studenten;
  • bij voorkeur bekend met lesmethode taalblokken;
  • op de hoogte van de ontwikkelingen in het mbo-onderwijs;
  • in staat om een bijdrage te leveren aan het ontwikkelen van nieuwe lesmaterialen;
  • vaardig in het motiveren van studenten;
  • vaardig in het toepassen van diverse didactische methoden en technieken;
  • bekend met het gebruik van ICT-middelen binnen een lessituatie.

Wij zijn Gilde Opleidingen

Gilde Opleidingen heeft een traditie in vakonderwijs met sterke wortels in Noord- en Midden-Limburg. Door studenten op te leiden, werken we elke dag aan onze missie: talenten ontwikkelen tot vakmensen met een stevige basis voor de toekomst. Wij geloven in onderwijs dat naadloos aansluit op de echt wereld. Wij geloven in het echte werk, het ambacht, van vakmensen. Binnen een groot netwerk brengen we kleinschalig onderwijs in de praktijk. In een plezierige, veilige en vertrouwde omgeving. Kom nog meer over Gilde Opleidingen en onze 15 vakscholen te weten op

www.gildeopleidingen.nl

Ons aanbod

Het betreft een functie voor 0,8 fte met de mogelijkheid voor studenten van de docentenopleiding Nederlands dit naast jouw studie te doen. Er zijn namelijk mogelijkheden voor studie verlof en/of het aantal fte te verdelen over 2 personen. Wij bieden in eerste instantie een contract voor de duur van één jaar. De gewenste startdatum is zo spoedig mogelijk. Het salaris is ingedeeld in schaal LB van de cao-mbo, aangevuld met 8% vakantietoeslag en een volledige 13e maand. Verder bieden wij goede primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden conform de cao, plus extra regelingen zoals onder andere bedrijfsfitness, sportieve activiteiten van Gilde Sportief en een uitgebreid cursusprogramma van de GO!cademy.

Meer weten?

Heb je nog vragen of wil je meer weten over deze vacature? Dan kun je contact opnemen met Abe Brouns, teammanager sociale studies en school voor pedagogiek via

+31 6 82787496

of met Roel Litjens, teammanager Wellness & Beauty college via

+31 6 10028839


Vragen over de sollicitatieprocedure kun je mailen naar

solliciteren@rocgilde.nl
Reageer!

Ben jij de juiste kandidaat voor deze baan? Dan maken we graag kennis met je! We nodigen je van harte uit om je motivatiebrief en je cv uiterlijk woensdag 15 oktober 2020 online in te sturen via de Actieknop Solliciteren.

Alleen sollicitaties via onze eigen werken bij website

werkenbij.gildeopleidingen.nl

worden meegenomen in de selectie procedure.

Datum gesprekken

De gesprekken vinden plaats op woensdag 28 oktober 2020.

Wij werken niet met externe partijen voor het invullen van deze vacature.