Werken in de regio Venlo

Vind hier de vacature die bij je past

zoeken

Vacatures zoeken

Deze vacature is niet meer vacant: Docent Nederlands

Werkgever:Gilde Opleidingen
Plaats:Venlo

Oorspronkelijke vacature omschrijving:

Functieomschrijving

Ben jij die enthousiaste collega met kennis en ervaring op het gebied van het vak Nederlands en wil jij niets liever dan onderwijs verzorgen en onze studenten helpen met het beheersen en verbeteren van de Nederlandse taal? Wij zijn op zoek naar een collega voor 0,5 FTE, maar zijn ook op zoek naar een Docent Nederlands in Roermond, dus het is mogelijk deze twee vacatures te combineren met elkaar.

Wat ga je doen als docent Nederlands?

Als docent Nederlands help je studenten met het beheersen en verbeteren van hun kennis van de Nederlandse taal. Je staat voor de klas en houdt je bezig met het voorbereiden en verzorgen van lessen op mbo-niveau 4. De lessen probeer je vanuit de beroepscontext te laten aansluiten bij de belevingswereld van de studenten en de branchegerichte praktijklessen. Dit gebeurt binnen een nieuw onderwijsconcept waarbij aandacht is voor persoonlijke leerroutes. Je begeleidt studenten, voert je eigen administratie (aanwezigheid, cijfers) en woont overleggen bij. Samen met een team van collega’s ben je verantwoordelijk voor de ontwikkeling van het onderwijs. Je komt te werken bij Gilde Academie Medisch Assisterenden op de locatie Groenveldsingel te Venlo. Kijk voor meer informatie over deze vakschool op https://www.gildeacademiemedischassisterenden.nl/.

Jouw talent en ambitie

Je bent een proactieve, communicatief sterke en oplossingsgerichte teamplayer met een afgeronde 2e graad lerarenopleiding Nederlands of je bent bezig met de afronding van de docentenopleiding Nederlands.

En verder ben je:

  • vakdidactisch en pedagogisch sterk;
  • in staat om gedifferentieerd les te geven met aandacht persoonlijke ontwikkeling;
  • bekend met de leermethode taalblokken en TOA examinering;
  • goed in het lesgeven aan niveau 4 leerlingen;
  • op de hoogte van de ontwikkelingen in het mbo-onderwijs;
  • in staat om een bijdrage te leveren aan het ontwikkelen van nieuwe lesmaterialen;
  • vaardig in het motiveren van deelnemers;
  • vaardig in het toepassen van diverse didactische methoden en technieken;
  • bekend met het gebruik van ICT-middelen binnen een lessituatie.

Vereisten

Wij zijn Gilde Opleidingen

Jonge talenten ontwikkelen tot vakmensen met een stevige basis voor de toekomst. Het is een prachtige missie waar we bij Gilde Opleidingen met veel toegewijde professionals aan werken. Ruim 1.000 medewerkers, ieder vanuit z’n eigen vakgebied. Samen maken we het verschil voor de mbo-talenten van nu, de vakmensen en wereldburgers van morgen. Meer dan 9.000 jongeren en volwassenen volgen bij ons een studie of cursus, op één van onze locaties in Noord- en Midden-Limburg. Voor meer dan 140 mbo-opleidingen kunnen zij bij ons terecht. Leer ons beter kennen op www.gildeopleidingen.nl

Ons aanbod

Het betreft een functie met een omvang tussen de 0,5-0,6 fte verdeeld over drie werkdagen. De startdatum is uiterlijk 1 maart 2023, maar kan in overleg ook eerder zijn. Het salaris is ingedeeld in schaal LB cao-mbo, minimaal €3086 en maximaal €4615,-, aangevuld met 8% vakantietoeslag en een volledige 13e maand. Verder bieden wij goede primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden conform de cao, plus extra regelingen zoals onder andere bedrijfsfitness, sportieve activiteiten van Gilde Sportief en een uitgebreid cursusprogramma van de GO!cademy.

Meer weten?

Heb je nog vragen of wil je meer weten over deze vacature? Dan kun je telefonisch contact opnemen met Roel Litjens, teammanager, via telefoonnummer 06-10028839. Mocht je vragen hebben over de sollicitatieprocedure, dan kun je contact opnemen met Demi Burm, Recruiter, via 06 18 07 69 89.

Reageer!

Ben jij de juiste kandidaat voor deze baan? Dan maken we graag kennis met je! We nodigen je van harte uit om je motivatiebrief en je cv uiterlijk 22 januari 2023 in te sturen via de Actieknop Solliciteren.