Werken in de regio Venlo

Vind hier de vacature die bij je past

zoeken

Vacatures zoeken

Vacature: Docent-adviseur Food/Health Innovation

Werkgever:HAS Green Academy
Plaats:Venlo

HAS green academy is een tophogeschool en dynamisch expertisecentrum in de sector agro, food en leefomgeving met 2 vestigingen: in Den Bosch en Venlo. We richten ons niet alleen op het opleiden van jonge mensen en professionals die hun kennis en ervaring willen vergroten, maar ook op het samenwerken met voorlopers uit een sector die ertoe doet. Dit vormt de basis voor ons unieke HAS-concept waarin studenten en professionals samen continu werken aan innovatieve praktijkgerichte oplossingen voor de vraagstukken van vandaag en morgen.

Vanuit de vestiging Venlo verzorgen we onze kernactiviteiten in de domeinen agro, food & leefomgeving voor Limburg, Oost-Brabant en Gelderland Zuid. We bevinden ons in een groeifase, met momenteel 60 collega’s en 550 studenten. We hebben de ambitie om door te groeien richting 800 voltijd studenten en een compleet palet aan professionele diensten op het gebied van onderzoek, advies en cursussen.

Uitdaging en inhoud van de functie

HAS green academy heeft veel kennis en ervaring in huis om samen met nieuwsgierige, creatieve en gedreven studenten en professionals oplossingen te verkennen en te ontwikkelen om in te spelen op maatschappelijke vraagstukken. Dit doen we in Venlo o.a. binnen de opleidingen Food Innovation en Healthy Living.

We maken gebruik van onderzoek naar trends, consumentengedrag en consumentenvoorkeuren, en passen iteratieve creatieve technieken toe. We brengen ideeën tot leven in prototypes, testen deze, passen ze aan of nemen ze terug naar de tekentafel. We onderzoeken maakbaarheid, kans van slagen en rekenen aan kostprijs en/of voedingswaarde. We werken onze innovaties gedetailleerd uit in specificaties, designs of recepturen.

De opleiding Food Innovation past deze manier van werken toe op aantrekkelijke, lekkere, duurzame of gezonde foodconcepten. De opleiding Healthy Living richt zich op lifestyle interventies, concepten en campagnes gericht op een gezonde leefomgeving of gezond gedrag.

Als Docent Food/Health Innovation ontwikkel, coördineer en verzorg jij lessen en andere leersituaties, waarmee je studenten in samenwerking met bedrijven/organisaties, op basis van hun uitdagingen uit de praktijk, coacht zichzelf te ontwikkelen tot Innovators.

Als Adviseur Food/Health Innovation ben je een aanspreekpunt voor onze relaties, vergroot je ons netwerk en reputatie, begeleid je projecten en ontwikkel je producten voor de zakelijke markt, zoals bijvoorbeeld cursussen in het kader van ‘leven lang ontwikkelen’.

Op de HAS omring je je met vakkundige collega’s met rijke en uiteenlopende ervaring in onze sector én in de wereld van onderwijs, onderzoek en advies. Om invulling te kunnen geven aan onze ambitie om door te groeien van hogeschool tot een volwaardig expertisecentrum, zoeken we iemand die het team komt versterken. Je bent nieuwsgierig en gedreven om met zowel jonge mensen als met professionals te werken aan hun ontwikkeling.

De taakomvang bedraagt 0,8-1,0 fte. De aanstelling is in eerste instantie voor een jaar. Wij bieden nieuwe docenten een uitstekend begeleidingstraject aan, met daarin een cursus didactische bekwaamheid in het hbo.

Wie ben jij?

Wij zoeken een collega met WO werk- en denkniveau, hands-on instelling en minimaal 5 jaar passende werkervaring. Je hebt affiniteit met agro, food en leefomgeving, een achtergrond in het realiseren van innovaties en ruime ervaring met design thinking of andere ontwikkelmethodes (bv. afgestudeerd Food Innovation, International Lifestyle Studies, Design Academy).

Verder:

 • Je laat je leiden door enthousiasme en nieuwsgierigheid;
 • Je bent proactief en prettig in de omgang;
 • Je werkt graag met anderen samen en neemt daarbij graag het voortouw;
 • Je bent in staat om studenten en professionals te boeien, te enthousiasmeren en te activeren, en om projecten en cursussen te coördineren van begin tot eind.


Wat bieden we jou

 • Een inspirerende werkomgeving waar jij jouw steentje kan bijdragen aan het verbeteren van de toekomst van de wereld en onze sector;
 • Een maandsalaris van minimaal € 3.663,- tot maximaal € 5.332,- bruto bij een fulltime aanstelling (schaal 11 cao hbo);
 • Een eindejaarsuitkering die ongeveer gelijk is aan een extra maandsalaris (8,3%);

  8% vakantiegeld;
 • Ongeveer 50 verlofdagen afhankelijk van de werkweekmodaliteit;
 • Een goede pensioenregeling, collectieve zorgverzekering, mogelijkheid tot (betaald) ouderschapsverlof, pensioenregeling via ABP en een maandelijkse bijdrage aan je zorgverzekering.

Ben je enthousiast geworden?

Laat dan vóór 30 november a.s. je sollicitatie achter op onze website www.HAS.nl/werkenbij

Na de sluitingsdatum word je verder geïnformeerd over het vervolg van de procedure. Heb je nog vragen? Neem dan contact op met Carmen Houben, docent en lid kernteam Food Innovation/Healthy Living, op telefoonnummer 06-13159362 of via C.Houben@has.nl of met Marc Pruijssers, clusterdirecteur HAS Venlo, via 06-43543225 of M.Pruijssers@has.nl

De eerste gesprekken vinden plaats in de week van 5 december. De HAS voert standaard een referentiecheck uit na het tweede selecterend sollicitatiegesprek.

Acquisitie door derden wordt niet op prijs gesteld.