Werken in de regio Venlo

Vind hier de vacature die bij je past

zoeken

Vacatures zoeken

Deze vacature is niet meer vacant: Directeur Basisschool De Regenboog

Werkgever:Kerobei
Plaats:Venlo

Oorspronkelijke vacature omschrijving:

Werken bij Kerobei, Ruimte voor ontwikkeling

Gun jij jezelf ook meer ruimte? Om je te ontwikkelen, eigenaarschap te nemen en dat ook aan de leerlingen mee te geven? Geweldig! Dan pas jij absoluut bij Kerobei!

Een basisschool van Kerobei is een gemeenschap van mensen die aandacht aan elkaar schenken, vragen kunnen stellen, elkaar vertrouwen, elkaar begrijpen en om elkaar geven. Het is een plaats waar mensen aangenaam en waardig kunnen leven en waar iedereen zich kan ontplooien. Kerobei is een stichting voor primair onderwijs met 18 scholen in Baarlo, Beesel, Belfeld, (Hout-) Blerick, Maasbree, Reuver, Steyl en Tegelen. Het is onze amibtie dat ieder kind graag naar school gaat en dat ieder kind zich optimaal kan ontwikkelen.

Directeur Basisschool De Regenboog PER 01-08-2021 / 32 UREN PER WEEk

Als directeur op de Regenboog werk je aan een lerende cultuur die erop gericht is het onderwijsleerproces te verbeteren. Samen met het team zorg je voor kwalitatieve, doelgerichte opbrengsten.

Zo ziet onze praktijk eruit

De Regenboog (regulier basisonderwijs) en De Schans (speciaal basisonderwijs) zijn gevestigd in Boulevard Hazenkamp en onderdeel van een multifunctioneel centrum in de wijk Hazenkamp in Blerick. De school heeft ongeveer 320 kinderen, verdeeld over 16 groepen. De directie bestaat uit de directeur en drie teamleiders.

Op onze school geven we onderwijs, waarbij we zo maximaal mogelijk aansluiten bij de ontwikkeling van onze kinderen. Wij zijn continu in ontwikkeling om de kwaliteit van ons onderwijs te verhogen. De Regenboog kent een culturele diversiteit, waarbij er extra aandacht is voor de taalontwikkeling. Er wordt voortdurend gewerkt aan een goed pedagogisch klimaat, waarin alle kinderen zich geaccepteerd voelen. Wij zijn een PBS school (positive behaviour support). Werken aan de sociaal-emotionele ontwikkeling van kinderen, in een veilige en vertrouwde schoolomgeving, staat hoog in het vaandel bij de Regenboog. Onze school heeft een belangrijke functie in de omgeving, het is een spil in de wijk. Wij hechten veel waarde aan goed partnerschap met ouders. Eigenaarschap, samenwerking, identiteit en een optimale ontwikkeling vormen de kernwaarden van ons onderwijs. We denken in kansen en mogelijkheden en hebben hoge verwachtingen van elkaar en onze kinderen.

Wat breng jij mee?

Onze school staat in een uitdagende wijk, met passie en gedrevenheid ga je voor onze kinderen door het vuur. Je bent een onderwijsinhoudelijke solide leider, die zorgt voor een hoog verbindende waarde binnen het team. Samen met het team zorg je ervoor dat het handelen van de leerkrachten er toe doet, zodat de leerling aan het einde van zijn schoolloopbaan weet wie hij is, eigen keuzes kan maken en weet wat hij wil.

Op basis van persoonlijke kwaliteiten zijn we op zoek naar een verbinder, die zorgt voor stabiliteit en werkt aan een professionele cultuur. Je bent authentiek, enthousiast en je kunt het team motiveren. Je bent een onderwijsinhoudelijk betrokken leider. Je bent leerbaar en je kunt je kwetsbaar opstellen, door op jezelf te reflecteren. Je bent direct en doortastend met behoud van relatie. Je hebt een sterk inlevingsvermogen en je hebt affiniteit in de omgang met de specifieke kind- en ouderpopulatie van de school. Je bent koersvast en je onderhoudt een constructieve samenwerking met de teamleiders en directeur SBO De Schans.

Op basis van vaardigheden zijn we op zoek naar een coachende leider, die de pluriformiteit in een team benut. Je hebt helikopterview (procesbewaking) en met het team maak je weloverwogen en gedragen keuzes (eigenaarschap). Je bent analytisch sterk en je kunt op verschillende niveaus verbindingen leggen; van schoolconcept naar schoolontwikkeling en van leerkracht naar leerling.

Op basis van kennis zijn we op zoek naar een conceptdrager die de missie en visie van de school uitdraagt in woorden en daden. Je hebt kennis van cyclisch en doelgericht werken.

Als nieuwe directeur is het jouw specifieke taak om met het team te bouwen aan een cultuur van zorg voor kwaliteit. Daarnaast heb je als doel om zowel bij de individuele professionals als bij het team het geloof in eigen kracht te versterken.

Wat kun je van ons als team verwachten?

Ons team is een jong, bevlogen, hardwerkend team dat toegankelijk is en voor elkaar klaar staat. Binnen de bouwen werken we intensief samen. We zijn als team bezig met de ontwikkeling van de professionele cultuur, waarbij ook het geven en ontvangen van feedback hoort. In ons team zit veel positiviteit en werklust vanuit passie en betrokkenheid. We zijn een team dat volop in ontwikkeling is en daar waar mogelijk de samenwerking zoekt met SBO De Schans en de scholen binnen het cluster Blerick NoordOost.

Voor meer informatie over de school, de visie en het onderwijs bij basisschool De Regenboog, nodigen we je van harte uit om een kijkje te nemen op onze website, ‘scholen op de kaart’ of om contact op te nemen met Rob Drouen, teamleider basisschool De Regenboog (T: 077-323 00 80 / E: rob.drouen@kerobei.nl).

Ben jij enthousiaist geworden van deze vacature?

Solliciteer dan via sollicitaties@kerobei.nl o.v.v. vacature directeur De Regenboog. We ontvangen je reactie graag uiterlijk 21 maart aanstaande.