Werken in de regio Venlo

Vind hier de vacature die bij je past

zoeken

Vacatures zoeken

Vacature: Directeur De Diamant

Werkgever:Kerobei
Plaats:Baarlo

SOLLICITEER UITERLIJK 12-05-2024

Ben jij die verbindende, daadkrachtige leider die klaar is voor een nieuwe uitdaging? Wil jij deel uitmaken van een enthousiast team? Ben jij oprecht geïnteresseerd, inspirerend en toegankelijk? Wil je meedenken over en samenwerken aan de ontwikkeling van ons onderwijs? Dan nodigen wij jou uit om te reageren op deze mooie vacature!

Wie zijn wij?

De Diamant is een school waar je je als nieuwkomer meteen welkom voelt. Het team staat echt voor elkaar klaar. We zijn een school waar kinderen, professionals en ouders samen leren, samen leven en samen werken. Een school waar we leren wat het betekent om verantwoordelijkheid te dragen en onderdeel te zijn van een groter geheel. In onze professionele cultuur vinden we autonomie belangrijk en denken we graag kritisch mee over onderwijsontwikkelingen. We werken met expertgroepen (rekenen, lezen, executieve functies, meer- en hoogbegaafdheid) die vanuit autonomie en deskundigheid ontwikkeling initiëren en borgen aan de hand van jaarplannen. Teamleden erkennen de expertise van collega’s. Het team maakt ‘wie het weet mag het zeggen’ in de praktijk waar. We vinden gezamenlijkheid erg belangrijk, dit uit zich in samen hard werken en ook in het vieren van successen en een hoop gezelligheid!

Zo ziet onze basisschool eruit

De Diamant staat midden in het dorp Baarlo, letterlijk en figuurlijk. Vanuit het beeld dat kinderen zich altijd en overal ontwikkelen, is ons aanbod breed en integraal. Na de fusie in 2017 hebben we hard gewerkt aan het neerzetten van ons pedagogisch fundament . Wij durven in de pedagogische relatie onderscheid te maken en maatwerk voor kinderen te bieden. Nu ligt onze focus op het didactisch fundament . Het driejarig traject didactisch coachen, waar dit schooljaar mee gestart is, helpt ons om vanuit hoge verwachtingen passend onderwijs te bieden aan onze kinderen. We werken intensief samen met onze partner Hoera kindercentra. Maar er kan méér! Onze droom: een kindcentrum met een integraal dagprogramma voor kinderen. Daar hoort ook nieuwe huisvesting bij die onze twee schoollocaties en Hoera, samenbrengt op één buitenlocatie.

De leerlingen vertellen over onze school en over de nieuwe directeur die zij zoeken: kijk mee!

Ben jij de directeur die...

  • zichtbaar en toegankelijk verbinding legt met kinderen, collega’s, ouders, externen en de dorpsgemeenschap?
  • kan inspireren en kan confronteren in het belang van goed onderwijs voor onze leerlingen?
  • daadkrachtig is, grenzen kan stellen en professionals kan stimuleren om de zone van naaste ontwikkeling op te zoeken?
  • in communicatie transparant, duidelijk en oprecht geïnteresseerd is?
  • samen met ons vanuit hoge verwachtingen de onderwijskwaliteit kan vergroten? Daarbij is een onderwijsachtergrond wenselijk.
  • samenwerken in het cluster ziet als meerwaarde?
  • enthousiast wordt van het meedenken over nieuwbouw en die vanuit visie een bijdrage kan leveren aan dit proces?
  • in samenwerking met de manager van Hoera leidinggeeft aan het ontwikkelen van een integraal kindcentrum?
Daarnaast beschik je over...
  • hbo / wo werk- en denkniveau, aantoonbaar met een relevante opleiding;
  • een registratie in het schoolleidersregister (of je bent bereid je te laten registreren).
Wij bieden jou...
  • een betrokken, ervaren en stabiel team.
  • een team dat hard werkt en gezelligheid en humor ook belangrijk vindt.
  • twee ervaren teamleiders die intensief met jou gaan samenwerken.
  • een hechte samenwerking met onze partner Hoera kindercentra en de dorpsgemeenschap.
  • een school met een sterk pedagogisch fundament.
  • een veelzijdige baan als directeur voor 0,8- 1 fte. Wij bieden een dienstverband aan voor de duur van een jaar, met uitzicht op een vast dienstverband.
  • inschaling op basis van ervaring in schaal D12 tussen €3.334 - €6.665 bruto per maand op fulltime basis.
  • volop ruimte voor ontwikkeling, denk hierbij aan deelname aan diverse interne professionaliseringsactiviteiten en regelmatig overleg met collega-directeuren.
Kerobei

Basisschool De Diamant is onderdeel van stichting Kerobei, een Rijnlandse organisatie die gedreven is door ontwikkeling in ontmoeting. Kerobei bestaat uit 17 scholen, waarvan 2 scholen voor speciaal basisonderwijs. Als medewerker van Kerobei deel je samen met bijna 500 collega’s dezelfde passie: hoogwaardig, passend onderwijs realiseren voor ruim 4.500 leerlingen.

Bij Kerobei krijg je de ruimte om je talenten te ontwikkelen. We leren continu van elkaar en met elkaar en zetten onze verschillen in om samen te groeien. Daarbij is iedereen even belangrijk, wat je rol, leeftijd of achtergrond ook is. Bij ons geldt: wie het weet, die mag het zeggen!

Onze scholen zijn onderdeel van de samenleving. En in die samenleving is het belangrijk om goed te zorgen voor jezelf, voor elkaar en voor de wereld om je heen. Daarop inspireren we onze leerlingen, maar ook elkaar. We kijken verder dan het klaslokaal. En doen wat nodig is om samen het verschil te maken. Als team, met ouders, met leerlingen en met partners.

Zie jij de kracht in onze overtuigingen? Dan zien we jou graag bij Kerobei!

Zie jij dit ook zitten? Dan zien we jou graag bij Kerobei.

Jij ziet ons, en wij zien jou! En aangezien jij kansen niet laat liggen, stuur jij jouw cv en motivatiebrief uiterlijk zondag 12 mei 2024 naar sollicitaties@kerobei.nl o.v.v. vacature Directeur de Diamant 2024-16

Zijn wij net zo enthousiast als jij?

Dan volgt een eerste gespreksronde met de centrale benoemingsadviescommissie op 23 of 24 mei 2024 tijdens kantooruren. Een tweede gespreksronde vindt plaats op woensdagmiddag 29 mei 2024 en hierbij sluiten Hennie Biemond en Rob Thuijls van het College van Bestuur en Petra Tielen (regiomanager Peel & Maas) van Hoera kindercentra ook aan.

Heb je nog inhoudelijke vragen over de vacature of wil je meer informatie over basisschool De Diamant? Bel dan met de huidige directeur Moniek van Aarssen, T: 077-4771785 Je kunt natuurlijk ook onze website bezoeken of een kijkje nemen op onze social mediakanalen!

Voor vragen over de sollicitatieprocedure kun je contact opnemen met Gerdi Westerveen (HR adviseur) via gerdi.westerveen@kerobei.nl