Werken in de regio Venlo

Vind hier de vacature die bij je past

zoeken

Vacatures zoeken

Deze vacature is niet meer vacant: Teamleider Basisschool Mikado

Werkgever:Kerobei
Plaats:Venlo

Oorspronkelijke vacature omschrijving:

Teamleider Basisschool Mikado

PER 01-12-2021, OMVANG 0,8

Ben jij een coole kikker? Kun jij je hoofd koel houden in onverwachte en soms uitdagende situaties en sta jij stevig in je schoenen? Dan ben jij de collega die we zoeken. Als teamleider op Mikado beschik je over brede ervaring op het gebied van leerlingenzorg en kun je direct en doortastend handelen. Je bent in staat om te reflecteren, feedback te geven en te ontvangen en weet dit om te zetten in concrete acties. Je neemt een proactieve houding in de ondersteuning van collega’s bij de uitvoering van hun werk. Je herkent jezelf als iemand die kan inspireren, maar ook durft te confronteren. Vanuit relatie samen met collega’s werken aan optimale taakbetrokkenheid ten behoeve van de leerlingen op Mikado.

Wat breng jij mee?

Je werkt vanuit de visie van Mikado. Je volgt en borgt de schoolontwikkeling. Je geeft vertrouwen en je neemt verantwoordelijkheid. We nemen samen beslissingen. Je stuurt een team van professionals aan. Je pakt een coachende rol en durft kritische vragen te stellen. Op een positieve manier te bekrachtigen wij onze verschillen vanuit erkende ongelijkheid. Je bent zichtbaar en toegankelijk voor zowel kinderen, collega’s als ouders. Binnen het MT durf je de ander te bevragen op zijn/haar inzichten en buiten kaders te denken. Een probleem of vraagstuk kun je vanuit verschillende invalshoeken bekijken. Ook kun je snel hoofd- en bijzaken onderscheiden. In proces- dan wel schoolontwikkelingen denk en doe je actief mee. Je bent in staat om doortastend en adequaat te handelen.

Zo ziet de praktijk eruit

Onze school staat in de wijk Vastenavondkamp in Blerick. Het is een wijk met veel verschillende nationaliteiten en sociaal economische problematiek. Dat maakt het een uitdagende, leuke werkplek. Bij ons op school wordt iedereen gezien en gehoord en kennen wij elkaar allemaal. We gaan respectvol met elkaar om, zetten de kinderen in als mediator en laten kinderen meedenken in het leerlingenpanel. Een vreedzame school. Vanuit vertrouwen denken we in kansen en halen we het beste in elkaar naar boven. Onze school heeft 14 groepen en een taalklas. De taalklas is er voor kinderen, vanaf groep 3, die een taalbarrière hebben omdat zij vanuit een ander land hierheen gekomen zijn. Er zijn veel kinderen die op hun eigen niveau werken. We denken in kansen en mogelijkheden en hebben hoge verwachtingen van elkaar en onze leerlingen. Kwaliteiten en talenten van kinderen worden gezien en verder ontwikkeld. We willen dat de kinderen verantwoordelijk zijn voor hun eigen leren en voeren kindgesprekken. We zijn een VVE-locatie. Peuteraanbod Mikadootje zit in ons pand. Waar mogelijk werken we aan een doorgaande lijn. Er liggen nog ontwikkelkansen voor de nieuwe teamleider om hier aan bij te dragen. Mikado heeft twee teamleiders die samen met de directeur het managementteam vormen. Je bent mede verantwoordelijk voor de leerlingenzorg, het organiseren en begeleiden van werkprocessen. Tevens kun je kaders schetsen en plannen op de korte en lange termijn overzien (helicopterview).

Wie zijn wij?

Binnen ons team hebben wij een groot hart voor kinderen. Wij zijn zeer betrokken en hebben het woord ‘samen’ hoog in ons vaandel staan. Vanuit de waarden van de Vreedzame School dragen wij bij aan een respectvolle en veilige leeromgeving. Er heerst een open cultuur waarin men elkaar indien nodig aanspreekt. En humor is erg belangrijk bij ons op school.

Meer informatie

We bieden een eerste dienstverband met uitzicht op een vast dienstverband. De functie is ingedeeld in salarisschaal L11 (max. €4.434 bruto per maand bij een fulltime aanstelling). Voor meer informatie over de school, de visie en het onderwijs op basisschool Mikado, nodigen we je van harte uit om een kijkje te nemen op de website of om contact op te nemen met Roger Creusen, interimdirecteur (E: roger.creusen@kerobei.nl) of Mariel van den Heuvel, teamleider (E: mariel.vandenheuvel@kerobei.nl). We ontvangen je reactie graag uiterlijk 31 oktober aanstaande via sollicitaties@kerobei.nl o.v.v. vacature teamleider BS Mikado.