Werken in de regio Venlo

Vind hier de vacature die bij je past

zoeken

Vacatures zoeken

Deze vacature is niet meer vacant: Pedagogisch Medewerker Buitenschoolse Opvang

Werkgever:Kindercentrum 't Rovertje
Plaats:Reuver

Oorspronkelijke vacature omschrijving:

We hebben binnen ons kindercentrum een vacature in onze voor – en naschoolse opvang. Contractomvang rond de 20 uur per week waarbij je eventueel ook ingezet kan worden in dagopvanggroepen. Het contract kan aangevuld worden met een flexibel deel waarbij je extra uren kan maken als vervanging nodig is van ziekte of verloven. Tijdens schoolweken wordt je ingezet voor schooltijd en na schooltijd. Afhankelijk van de locatie is dit doorgaans vanaf 14.00/14.30 tot 18.00 uur. Sommige scholen hebben nog een of twee langere middagen en dan werk je vanaf 12.30 uur. Tijdens schoolvakanties en studiedagen werk je de uren gedurende de dag tussen 7.30 en 18.00 uur. Als pedagogisch medewerker in de naschoolse opvang zorg jij meestal samen met een collega voor een fijne sfeer en activiteitenaanbod voor kinderen in de leeftijd van 4–12 jaar. Je leert kinderen verantwoordelijkheid te nemen, zelf conflictjes op te lossen borgt de emotionele veiligheid. We halen kinderen zelf op bij de scholen, te voet, of met onze busjes. Uiteraard word je ingewerkt voordat we jou zelfstandig op pad sturen. Welke talenten heb jij in huis waar je ons BSO-team mee kan versterken? Hoe maak jij het verschil waardoor een kind een ‘topdag’ heeft als jij op de groep staat? Wat maakt jou een fijne collega, iemand waarop we ons verheugen om mee te werken als je op het rooster staat? Ben je sportief, creatief of ben je iemand die graag samen met kinderen de natuur opzoekt? Er zijn diverse diploma’s waarmee je aan de slag kunt in de naschoolse opvang o.a. SPW3, MDGO-AW, Activiteitenbegeleiding, inrichtingswerk, CIOS, onderwijsassistent etc. Er is een tool beschikbaar op www.kinderopvangwerkt.nl waarmee je in een paar seconden kan checken of jouw diploma geschikt is.

Wie zijn wij?

Stichting Kindercentrum ’t Rovertje is in 1991 opgericht in Reuver, gemeente Beesel. We bestaan dus al 30 jaar. In die jaren zijn we uitgegroeid tot een fijne lokale organisatie met aan boord ongeveer 50 medewerkers. Binnen ons werkgebied, gemeente Beesel, hebben we in alle vier de basisscholen een of meer speelleergroepen, dit zijn voormalige peuterspeelzalen. Samen met de scholen bieden we een sterk voorschools programma waarin elke peuter gevolgd wordt en ondersteund richting de basisschool. Binnen onze hoofdlocatie hebben we daarnaast een peutergroep die hele dagen geopend is. In of nabij scholen hebben we vijf groepen naschoolse opvang. Drie van onze locaties zijn gehuisvest bij Scouting en Jong Nederland waardoor kinderen na school zich ook echt ‘off school’ voelen en heerlijk kunnen afschakelen in een natuurrijke omgeving. Dagopvang voor 0-4 bieden we op drie locaties. Twee kleinschalige waar circa 12 kinderen in een huiselijke omgeving opvang genieten en op de hoofdlocatie hebben we twee groepen voor 0 tot ca. 2,5 jaar. Deze groepen zijn helemaal ingericht op de opvang van de allerkleinsten en pedagogisch medewerkers getraind in ‘werken met baby’s’. Als stichting houden we zelf het roer in handen en zijn de lijnen kort. Je gaat dus niet op in de massa maar wordt gezien, gehoord én gewaardeerd als pedagogisch medewerker. Zo ontvingen onze medewerkers van ons bestuur recent nog een extra bonus van €500,- naar rato dienstverband voor hun inzet en flexibiliteit. Op de dag van de pedagogisch medewerker en met Kerst zetten we onze medewerkers extra in ’t zonnetje met een lieve attentie en natuurlijk een superleuk kerstpakket. Altijd met een persoonlijke touch!

Wat kun jij ons bieden?

Het beschikken over een diploma dat kwalificeert voor het werken in de kinderopvang is een pré. Deze opleiding moet minimaal om MBO3 niveau zijn. Doe de diplomacheck op www.kinderopvang-werkt.nl en vind uit of je meteen aan de slag kunt! Sommige diploma’s kwalificeren alleen voor de bso of 0-4 groepen. Ook dan kunnen we samen kijken wat we jou te bieden hebben. Flexibiliteit is noodzakelijk. We proberen zoveel mogelijk vaste afspraken te maken over het te werken rooster maar zijn ook bereid elkaar uit te helpen bijvoorbeeld bij ziekte of verloven. Je bent een teamplayer en vindt het fijn om samen met collega’s de schouders eronder te zetten. In ons team staan we samen sterk! We lachen met elkaar maar staan ook voor elkaar klaar als het even niet mee zit. Het beschikken over een geldig rijbewijs B is een pré. Niet persé noodzakelijk maar wel fijn als je dit hebt. We hebben twee busjes waarmee we kinderen van en naar school brengen of in de vakanties uitstapjes mee maken. Natuurlijk word je hiervoor ingewerkt en rijden we eerst samen.

Wat bieden wij jou?

Een fantastisch leuk team met collega’s. Word ook lid van onze personeelsvereniging die regelmatig de leukste uitstapjes organiseert! Coaching individueel, in teamverband en on the job door onze pedagogisch coaches. Ontwikkelmogelijkheden op maat. Samen gaan we jouw ontwikkeltraject vorm geven! Kleinschaligheid. We zijn een middelgrote organisatie, lokaal in gemeente Beesel dus jij gaat niet op in de massa maar wordt gezien en gehoord!

  • Reiskostenvergoeding boven de 10 kilometer van maar liefst €0,23 cent.
  • Optie om deel te nemen aan ons Lease a Bike fietsenplan
  • Een eindejaarsuitkering van 3%.
  • Vooruitlopend op de CAO die 31 december 2022 afloopt krijgen onze medewerkers vanaf januari een loonsverhoging van 7,5% . Wordt het bij Cao achteraf hoger, dan passen we bij. Wordt het lager, dan hoeft er niets terug betaald te worden.
  • In 2022 ontvingen onze medewerkers begin van het jaar een bonus van €1000,- naar rato en in december een bonus van €500,-
  • Elk jaar een leuk kerstpakket met meestal een cadeaubon van €100,-

Mocht je een diploma hebben dat (nog) niet kwalificeert voor de dagopvang en interesse hebben om een scholingstraject te volgen dan bekijken we samen de mogelijkheden. Een overeenkomst als pedagogisch medewerker BSO én een overeenkomst voor pedagogisch medewerker dagopvang (in opleiding) biedt perspectief op een combinatiecontract met een grotere urenomvang.

Interesse? Kom dan vrijblijvend eens met ons praten of meedraaien!

Stuur je motivatie en CV naar info@rovertje.nl Heb je vragen? Bellen of mailen mag! We zijn dagelijks bereikbaar op 077-4746223 Je mag dan vragen naar Janine Smit (manager) of Katinka Felten (directeur).