Werken in de regio Venlo

Vind hier de vacature die bij je past

zoeken

Vacatures zoeken

Deze vacature is niet meer vacant: Ambulant Begeleider Hbo Housing First

Werkgever:Leger Des Heils
Plaats:Venlo

Oorspronkelijke vacature omschrijving:

Mensen een kans geven en voorzien van een eigen woonruimte: niet morgen, maar nu. Door jouw begeleiding in hun eigen vertrouwde omgeving, zetten de deelnemers (cliënten) stapjes richting het zelfstandig wonen en groeien ze als persoon.

Wat ga je doen?

Vanuit het initiatief “Housing First” krijgen dak- en thuisloze mensen vanaf de straat direct een eigen woning toegewezen. Daarbij ontvangen zij ambulante begeleiding, waarbij de Begeleiders van het Leger des Heils met de deelnemers (cliënten) aan de slag gaan op verschillende leefgebieden. De toewijzing van een eigen woning is de start van een traject waarbij zelfstandig wonen het doel is.

Jij als Ambulant Begeleider fungeert als Casemanager en staat “aan het roer” als het gaat over de zorgplannen. Het is jouw taak om de plannen op te stellen, monitoren en bij te stellen als dit nodig is. Samen met de Mbo-Begeleiders zorg jij voor de input van de plannen. De deelnemers van het Leger des Heils kampen veelal met een verslaving in combinatie met psychiatrische klachten en/of justitiële kaders. Hierdoor is het van belang dat zij intensieve begeleiding ontvangen en het persoonlijk contact goed onderhouden wordt. Vanuit jouw rol begeleid je de deelnemers in hun eigen vertrouwde omgeving. Dit geeft jou de mogelijkheid om aan ieder individu voldoende tijd en aandacht te besteden en de begeleiding zo persoonlijk mogelijk te maken. Het uiteindelijke doel van de begeleiding en de zorgplannen/trajecten is dat de deelnemers zo zelfstandig mogelijk kunnen wonen.

Als Ambulant Begeleider houd jij in elk geval bezig met:

  • Regelmatige huisbezoeken;
  • Samen met de deelnemer de verschillende leefgebieden onder de loep nemen, welke bestaan uit: woonvaardigheden, financiële zaken, hulp bij opvoeding en allerhande praktische zaken;
  • Het vergroten van de woonvaardigheden van de deelnemer en het stimuleren tot zinvolle dagbesteding;
  • Het opstellen, monitoren en bijstellen van de zorgplannen;


Jij hebt de regie in handen, zowel over de zorg van de deelnemers als over jouw eigen agenda. Hierdoor kunnen werk en privé goed gecombineerd worden en profiteer je van jouw eigen planning. Jij alleen bent verantwoordelijk voor jouw eigen caseload en dus een select aantal deelnemers, waardoor je veelal solistisch aan het werk bent. Desondanks sta jij veel met collega’s in verbinding en

beschikken jullie over de mogelijkheid om op jullie eigen kantoor in Venlo samen te werken en te sparren over de casuïstiek. Vragen over het opstellen van een zorgplan of vastlopen in een bepaalde casus? Telefonisch of fysiek, je kunt altijd bij jouw collega’s terecht. Bij het Leger des Heils geloven we namelijk in de kracht van verbinding en samenwerken, zowel met collega’s als deelnemers. De persoonlijke groei van de deelnemers staat in die samenwerking centraal: want als zij groeien, dan doen wij dat ook.

Dit ben jij

Niet alleen zijn onze deelnemers erbij gebaat, maar ook zetten wij jou volledig in je kracht als je beschikt over het volgende:

  • Je hebt een relevante Hbo-opleiding afgerond (Social Work, MWD, SPH, Hbo-V, etc).
  • Je hebt affiniteit en bij voorkeur (ambulante) ervaring met onze multiproblem doelgroep met o.a. psychiatrische, justitiële en verslavingsachtergronden.
  • Je beschikt over een rijbewijs plus auto.


Je bent christen en kunt aangeven wat dat voor jou betekent. Wil je hier meer over lezen? Kijk dan op

www.legerdesheils.nl/identiteit

.

Dit bieden wij

Ben jij dé match voor deze functie, dan haal jij veel plezier en voldoening uit het werken met de deelnemers, de samenwerking met collega’s, het plannen van je eigen werkagenda en de professionele uitdaging die deze functie met zich meebrengt. Verder krijg je:

  • Een rol waar maatwerk, creativiteit en out-of-the-box denken wordt gewaardeerd.
  • Een contract voor 24-32 uur per week (uren in overleg).
  • Standplaats Venlo.
  • Een overeenkomst voor een jaar met uitzicht op een vast contract.
  • Een prima salaris in schaal 8 van de cao Sociaal Werk (€2.780 - €3.961 o.b.v. 36 uur per week).
  • Een Individueel Keuzebudget, loopbaanbudget voor je duurzame inzetbaarheid en een prima pensioen via PFZW.
  • Loopbaanbudget voor je duurzame inzetbaarheid en een prima pensioen via PFZW.

Over het Leger des Heils

Het Leger des Heils is er voor de meest kwetsbaren in de samenleving: mensen zonder helper. Vanuit een christelijke motivatie verlenen wij hulp aan kwetsbare mannen, vrouwen en kinderen die ondersteuning nodig hebben op het gebied van (geestelijke) gezondheid, (beschermd) wonen, financiën, werk en opvoeding. Per jaar staan meer dan 6.000 professionals en 12.000 vrijwilligers van het Leger des Heils klaar voor 75.000 mensen. Meer informatie over ons werk vind je op www.legerdesheils.nl.

In regio Zuidoost werken we onder meer met ambulante teams voor de meest kwetsbare mensen in onze regio, die vanuit een dak- en thuisloze situatie een eigen woning toegewezen hebben gekregen, maar ook te maken hebben met complexe problematiek op het gebied van verslaving en/of psychiatrie.

Interesse en contact

Wij komen graag met jou in contact om jouw wensen en onze mogelijkheden te bespreken. De vacature staat open totdat wij de juiste kandidaat hebben gevonden. Je kunt reageren via de button ‘Solliciteer direct’ bij de vacature op www.LegerdesHeils.nl/vacatures. Eerst meer weten? Bel dan met Lisan Lenssen (Manager Housing First Venlo) via 06-11453248.

 Acquisitie? Nee, bedankt