Werken in de regio Venlo

Vind hier de vacature die bij je past

zoeken

Vacatures zoeken

Deze vacature is niet meer vacant: Gedragswetenschapper Jeugd (8 uur)

Werkgever:Leger Des Heils
Plaats:Venlo

Oorspronkelijke vacature omschrijving:

Ben jij op zoek naar een uitdagende baan, waarin je een verschil kunt maken voor de kwetsbare jongeren in onze samenleving? Of ben jij misschien al ergens werkzaam en wil jij je naast je huidige baan verder ontwikkelen op het gebied van jeugd? Zoek niet verder, want deze baan heeft het allemaal! Voor de Maatschappelijke Opvang Jeugd in Venlo zijn wij op zoek naar een Gedragswetenschapper Jeugd. Heb jij dus ervaring en affiniteit met jongeren? En ben jij klaar voor een volgende stap? Solliciteer dan snel!

Wat ga je doen?

Als Gedragswetenschapper ga je aan de slag als behandelaar en word je onderdeel van het team achter onze Maatschappelijke Opvang Jeugd (MOJ). Wij zetten ons in voor jongeren uit de regio van 18 tot en met 26 jaar die kampen met dak- en thuisloosheid. Zij hebben te maken met achterliggende problemen, zoals een verslaving, psychische problematiek, een onveilige thuissituatie en/of een relatie met justitie. Die combinatie zorgt voor een complexiteit die veel maatwerk van jou en je collega’s nodig heeft. Van jou vraagt het dat je snel kunt schakelen en dat je een lange adem en dus doorzettingsvermogen hebt. Je werkt met de deelnemer en het netwerk aan stabilisatie en/of herstel waarbij het uitgangspunt is dat we terugval willen voorkomen en/of de deelnemer kan groeien naar zelfstandigheid. Hierbij is het van belang dat signalen tijdig (h)erkent worden.

Als een deelnemer bij ons aangemeld en geplaatst wordt, start je met de jongerencoach de hulpverlening op en blijft je zeer nauw betrokken bij het ondersteuningsproces. Door de complexiteit van de problematiek zul je je niet vervelen. Er zullen zich met regelmaat onvoorziene omstandigheden voordoen. Het vraagt veel creativiteit van je om hier ‘ad hoc’ op in te spelen, maar ook het vermogen om samen te kunnen werken en snel af te kunnen stemmen met diverse medewerkers en disciplines. Zo ben je samen met de Jongerencoach verantwoordelijk voor het behandelplan en onderhoud je de (externe) contacten met o.a. verwanten, collega-gedragswetenschappers, psychiaters, huisartsen, FACT-teams, SPV-ers en het zorgkantoor (zorgadvies). Samen met de Jongerencoach of de Jongerenbegeleider voer je ook individuele gesprekken met de deelnemer op basis van de behandeldoelen. De begeleiders zijn het eerste aanspreekpunt voor de deelnemer, maar in de praktijk ben jij ook laagdrempelig beschikbaar voor vragen van deelnemers en zal er met regelmaat een deelnemer bij je binnenlopen voor een gesprekje.

Ten slotte bestaat je takenpakket ook uit:

 • casuïstiek- en beeldvormingsgesprekken rondom de deelnemer
 • het uitvoeren van verschillende onderzoeken, waaronder intelligentietesten
 • het faciliteren van een pedagogisch leefklimaat
 • deelnemers en medewerkers in hun kracht zetten en stimuleren zelf tot een oplossing te komen
 • het doorontwikkelen van onze dienstverlening binnen en buiten de muren van MOJ

Dit ben jij

Ons team én onze bewoners zoeken deze dingen in jou:

 • Je hebt een academische opleiding afgerond richting Psychologie of Orthopedagogiek
 • Je hebt affiniteit en bij voorkeur ervaring met jongeren
 • Je staat stevig in je schoenen en bent veerkrachtig (want: bijzondere deelnemers met uitdagende problematiek)
 • Je bent christen en kunt aangeven wat dat voor jou betekent. Wil je hier meer over lezen? Kijk dan op www.legerdesheils.nl/identiteit

Dit bieden wij

Naast veel voldoening kun jij ook rekenen op:

 • Een uitdagende doelgroep om spreekwoordelijk je tanden in te zetten
 • Veel contact met deelnemers (dan weet je weer voor wie je het doet)
 • Een contract voor 8 uur per week
 • Een beloning afhankelijk van je opleiding en werkervaring in schaal 10 van de cao Sociaal Werk (€ 3.221,- tot 4.830,- o.b.v. 36 uur)
 • Een overeenkomst voor een jaar met de intentie die in de toekomst om te zetten naar onbepaalde tijd
 • Een Individueel Keuzebudget (incl. 13e maand), loopbaanbudget (voor duurzame inzetbaarheid), een prima mobiliteitsregeling en een goede pensioenregeling.

Over het Leger des Heils

Het Leger des Heils is er voor de meest kwetsbaren in de samenleving: mensen zonder helper. Vanuit een christelijke motivatie verlenen wij hulp aan kwetsbare mannen, vrouwen en kinderen die ondersteuning nodig hebben op het gebied van (geestelijke) gezondheid, (beschermd) wonen, financiën, werk en opvoeding. Per jaar staan meer dan 6.000 professionals en 12.000 vrijwilligers van het Leger des Heils klaar voor 75.000 mensen. Meer informatie over ons werk vind je op www.legerdesheils.nl.

In Noord- en Midden-Limburg zet het Leger des Heils een nieuwe Maatschappelijke Opvang Jeugd op. Binnen enkele maanden openen wij onze deuren voor dak- en thuisloze jongeren uit de regio. Uitgangspunten hierbij zijn ‘dichtbij’ het netwerk van de jongere en ‘kleinschalig’ om privacy zo optimaal mogelijk te behouden. Hiervoor hebben we een nieuwe aanpak ontwikkeld die we je graag aanleren. We krijgen plek voor 20 jongeren, verdeeld over een 24-uurslocatie in omgeving Venlo en trajectwoningen in de regio. Samen met de jongeren vergroten we hun zelfredzaamheid, zodat ze uiteindelijk kunnen doorstromen naar een vaste woonplek. Zo werken we samen aan de toekomst van jongeren uit onze regio.

Interesse en contact

Wij komen graag met jou in contact om jouw wensen en onze mogelijkheden te bespreken. De vacature staat open tot en met maandag 28 februari a.s. Je kunt reageren via de button ‘Solliciteer direct’ bij de vacature op www.LegerdesHeils.nl/vacatures. Eerst meer weten? Bel dan met Annemie Heuvelmans (Regiomanager en Gedragswetenschapper) via 06 – 2539 6819. Nadat je gesolliciteerd hebt, nemen wij binnen enkele dagen contact met je op.

Bij gelijke geschiktheid hebben interne kandidaten voorrang. Acquisitie? Nee, bedankt!

Reeds al werkzaam als gedragswetenschapper of psycholoog? Deze functie is prima te combineren met een externe baan en stelt je in de gelegenheid om aanvullende ervaring op te doen.