Werken in de regio Venlo

Vind hier de vacature die bij je past

zoeken

Vacatures zoeken

Deze vacature is niet meer vacant: Hbo Ambulant Begeleider Housing First

Werkgever:Leger Des Heils
Plaats:Venlo

Oorspronkelijke vacature omschrijving:

Jouw ideale baan als Ambulant Begeleider, ziet die als volgt eruit: veel vrijheid om je eigen werk in te delen, cliënten begeleiden in hun eigen vertrouwde omgeving en werken vanuit een gedreven team vol enthousiaste collega’s op wie je altijd kunt terugvallen. Zitten we op een lijn? Mooi! Want voor ons ambulante team Housing First in Venlo zijn wij op zoek naar een professional die de cliënten weet te motiveren en samen met hen de goede richting op beweegt. Ben jij dus die enthousiasteling die samen met de cliënten telkens nieuwe kansen ziet, hen ten alle tijden ondersteunt en klaar staat voor het team? Solliciteer dan snel!

Wat ga je doen?

Jouw uiteindelijke doel is dat cliënten zo zelfstandig mogelijk kunnen wonen. Voor onze doelgroep is dat niet vanzelfsprekend: zij kampen vaak met verslavingsproblematiek, psychiatrische klachten en/of justitiële kaders. Bij Housing First gunnen wij íedereen een eigen woonruimte en doen we ons best om cliënten zo goed mogelijk te ondersteunen in het zelfstandig wonen. Door jouw intensieve begeleiding werk je aan stabilisatie van de situatie en aan herstel. Dat bereik je door te ondersteunen op veel verschillende leefgebieden: woonvaardigheden, financiële zaken, hulp bij opvoeding en allerhande praktische zaken. Daarbij neem je een motiverende en inspirerende houding aan en maak je samen met de cliënt haalbare plannen.

Heel concreet, als Ambulant Begeleider houd jij je voornamelijk bezig met:

  • Regelmatige huisbezoeken.
  • Samen met de cliënt alle leefgebieden onder de loep nemen: problemen vanuit een psychische of verslavingsachtergrond en omgang met justitie, maar ook administratie en het huishouden op orde krijgen en houden.
  • Het samen opbouwen van een persoonlijk netwerk in de buurt van de cliënt.
  • Het opstellen van de plannen (volgens Herstelgericht Werken) en het bijhouden van je administratie ten behoeve van de zorgkwaliteit en de financiering ervan.
  • Het vergroten van de woonvaardigheden van de cliënt en het stimuleren tot zinvolle dagbesteding.
  • Het fungeren als eerste aanspreekpunt voor aanverwanten, buurtgenoten en ketenpartners.
  • Het deelnemen aan teamvergaderingen en eventuele externe overleggen over jouw cliënten.
  • Het indien nodig inschakelen van andere disciplines, zoals Hulp Bij Huishouden of Verpleging & Verzorging.


Ondanks onze zelfstandige functies zijn we een hecht team van ambulante professionals. We ontmoeten elkaar via Teams of op kantoor en weten elkaar ook telefonisch gemakkelijk te vinden om te sparren over zaken waar we tegenaan lopen. Samen zorgen we ervoor dat onze cliënten de begeleiding krijgen die het beste bij hen past. Daarbij is veel ruimte voor jouw ideeën en creativiteit, want onze doelgroep laat zich lastig met een standaardoplossing begeleiden. Door jouw intensieve begeleiding werk je aan stabilisatie van de situatie en aan herstel. En hoe gaaf is het als we tóch kleine stapjes zetten met onze cliënten? Daar doen we het tenslotte voor!

Dit ben jij

Onze bijzondere doelgroep heeft een bijzondere Begeleider nodig met:

  • Een afgeronde Hbo-opleiding in het sociale domein (Social Work, MWD, SPH, Hbo-V, etc).
  • Ervaring met onze complexe doelgroep die kampt met psychiatrische klachten, verslavingen, justitiële kaders etc.
  • Stevige schoenen: we werken met een pittige doelgroep.
  • Een rijbewijs plus auto.
  • Je bent christen en kunt aangeven wat dat voor jou betekent. Wil je hier meer over lezen? Kijk dan op www.legerdesheils.nl/identiteit

Dit bieden wij

Als Hbo Ambulant Begeleider kun je rekenen op:

  • Een rol waar maatwerk, creativiteit en out-of-the-box denken wordt gewaardeerd.
  • Een contract voor 32 uur per week.
  • Een overeenkomst voor een jaar met de intentie te verlengen.
  • Een prima salaris in schaal 8 van de cao Sociaal Werk (€2.780 - €3.961 o.b.v. 36 uur per week).
  • Een Individueel Keuzebudget, loopbaanbudget voor je duurzame inzetbaarheid en een prima pensioen via PFZW.

Over het Leger des Heils

Het Leger des Heils is er voor de meest kwetsbaren in de samenleving: mensen zonder helper. Vanuit een christelijke motivatie verlenen wij hulp aan kwetsbare mannen, vrouwen en kinderen die ondersteuning nodig hebben op het gebied van (geestelijke) gezondheid, (beschermd) wonen, financiën, werk en opvoeding. Per jaar staan meer dan 6.000 professionals en 12.000 vrijwilligers van het Leger des Heils klaar voor 75.000 mensen. Meer informatie over ons werk vind je op www.legerdesheils.nl.

Zo begeleidt ons ambulante team in omgeving Venlo de meest kwetsbare mensen in onze regio, die vanuit een dak- en thuisloze situatie een eigen woning toegewezen hebben gekregen, maar ook te maken hebben met complexe problematiek op het gebied van verslaving en/of psychiatrie.

Interesse en contact

Wij komen graag met jou in contact om jouw wensen en onze mogelijkheden te bespreken. De vacature staat open totdat wij de juiste kandidaat hebben gevonden, wacht dus niet te lang met solliciteren. Je kunt reageren via de button ‘Solliciteer direct’ bij de vacature op www.LegerdesHeils.nl/vacatures. Eerst meer weten? Bel dan met Lisan Lenssen (Manager Housing First Venlo) via 06-11453248.

Bij gelijke geschiktheid hebben interne kandidaten voorrang. Acquisitie? Nee, bedankt