Werken in de regio Venlo

Vind hier de vacature die bij je past

zoeken

Vacatures zoeken

Deze vacature is niet meer vacant: Jongerenbegeleider (Hbo / Mbo)

Werkgever:Leger Des Heils
Plaats:Venlo

Oorspronkelijke vacature omschrijving:

De gedachte aan een nieuwe werkdag tovert een glimlach op jouw gezicht: aan de slag gaan met kwetsbare jongeren uit de regio en bouwen aan een positieve toekomst, zodat ook zij onbezorgd kunnen glimlachen. Bloei jij hier ook van op? Lees dan snel verder.

Wat ga je doen?

Het Leger des Heils is er voor iedereen én dus ook voor de dak- en thuisloze jongeren in onze maatschappij. De Maatschappelijke Opvang Jeugd (MOJ) biedt jongeren die nergens anders terecht kunnen een dak boven hun hoofd en begeleidt hen op verschillende leefgebieden. De opvang biedt 24-uurs begeleiding aan jongeren van 18 t/m 26 jaar die er vanwege verschillende redenen verblijven. Iedere jongere draagt een eigen rugzakje en dus ook een eigen verhaal met zich mee. Samen met de begeleiders werken de jongeren voor de duur van 6 maanden aan hun persoonlijke traject, zodat zij vervolgens kunnen uitstromen naar zelfstandigheid.

Als Jongerenbegeleider sta jij direct met de jongeren in verbinding en ben je verantwoordelijk voor het pedagogische ‘leefklimaat’. Je begeleidt de jongeren op verschillende leefgebieden en fungeert dus ook als vraagbaak. Samen gaan jullie aan de slag met praktische zaken zoals het opbouwen van een sociaal netwerk, of simpelweg het voorbereiden van een sollicitatiegesprek. In de essentie probeer je de jongere natuurlijk zo goed mogelijk via het persoonlijke plan te begeleiden. Daarnaast heb je een belangrijke signalerende functie, waarbij jouw input gebruikt wordt om die plannen te evalueren en indien nodig bij te stellen. Je stimuleert en activeert de jongeren tot een zinvolle dag- en tijdsbesteding en biedt hen een duidelijke structuur. Je verzorgt gezamenlijke eetmomenten, helpt huishoudelijk waar nodig en verstrekt indien nodig medicatie. De kleinschaligheid op de opvang zorgt ervoor dat er ruimte is voor een-op-een contactmomenten, maar je werkt altijd samen met collega’s in groepsverband.

Ben jij op Hbo-niveau afgestudeerd? Dan zul jij je naast het uitvoeren, monitoren en bewaken van de zorgtrajecten, ook bezighouden met het schrijven van de zorgplannen. Jij staat aan het roer en bent taak- en eindverantwoordelijk.

Dit ben jij

Niet alleen zijn onze jongeren erbij gebaat, maar ook zetten wij jou volledig in je kracht als je beschikt over het volgende:

  • Je hebt minimaal een relevant Mbo4 diploma (Pedagogisch Medewerker, SPW, MMZ, etc), Hbo-propedeuse of Hbo-diploma (Pedagogiek, Social Work, SPH, Hbo-v, etc.).
  • Je hebt affiniteit (en bij voorkeur) ervaring met jongeren met complexe achtergronden.
  • Je staat stevig in je schoenen: we werken met een professioneel uitdagende doelgroep.


Je bent christen en kunt aangeven wat dat voor jou betekent. Wil je hier meer over lezen? Kijk dan op

www.legerdesheils.nl/identiteit

Dit bieden wij

Werken bij het Leger des Heils is meer dan alleen ‘werk’, je bent van grote betekenis voor anderen en maakt een daadwerkelijk verschil in hun leven. Werk waar je trots op mag zijn. Je zult je welkom voelen in onze bijzondere organisatie, waar veel ruimte is voor input en ontwikkeling. Daarnaast bieden wij je:

  • Een contract voor 24-32 uur per week (uren zijn bespreekbaar).
  • Een overeenkomst voor een jaar met uitzicht op een vast contract.
  • Een beloning afhankelijk van je opleiding en werkervaring volgens de cao Sociaal Werk: Mbo4 schaal 6 € 2.375,- tot €3.399,- o.b.v. 36 uur / Hbo schaal 8 €2.811,- tot €4.006,- o.b.v. 36 uur.
  • Een Individueel Keuzebudget, loopbaanbudget voor je duurzame inzetbaarheid en een prima pensioen via PFZW.


Wij vinden de ontwikkeling van onze medewerkers heel belangrijk. We zullen je dan ook stimuleren om te blijven leren. Dit kan bijvoorbeeld door de trainingen die wij aanbieden via onze Leger des Heils Academie. De eerste drie jaar dat je bij ons werkt, nemen we jou mee in een traject waarin jouw deskundigheid nog meer zal worden bevorderd. We zullen je uitdagen om nieuwe dingen te proberen. Een foutje? Die mag je gewoon maken. Leren op je werkplek: zodat jij én wij er beter van worden.

Over het Leger des Heils

Het Leger des Heils is er voor de meest kwetsbaren in de samenleving: mensen zonder helper. Vanuit een christelijke motivatie verlenen wij hulp aan kwetsbare mannen, vrouwen en kinderen die ondersteuning nodig hebben op het gebied van (geestelijke) gezondheid, (beschermd) wonen, financiën, werk en opvoeding. Per jaar staan meer dan 6.000 professionals en 12.000 vrijwilligers van het Leger des Heils klaar voor 75.000 mensen. Meer informatie over ons werk vind je op www.legerdesheils.nl.

Onze woonvoorzieningen bieden plek aan mensen uit de regio die geen vaste woon- of verblijfplaats hadden. Zij kampen vaak met een verslaving in combinatie met psychische klachten, LVB, justitie?le kaders en andere achtergronden, waardoor er geen plaats voor hen is in reguliere instellingen. Wij begeleiden hen op het gebied van wonen, daginvulling, sociale contacten, financie?n, vrije tijd en werken herstel gericht. voorzien hen van een eigen kamer, de eerste levensbehoeftes en stabiliteit. Het uiteindelijke doel is dat deelnemers zo zelfstandig mogelijk kunnen meedoen in de samenleving en idealiter uitstromen.

Interesse en contact

Wij komen graag met jou in contact om jouw wensen en onze mogelijkheden te bespreken. De vacature staat open totdat wij de juiste kandidaat hebben gevonden, wacht dus niet te lang met solliciteren. Je kunt reageren via de button ‘Solliciteer direct’ bij de vacature op www.LegerdesHeils.nl/vacatures. Eerst meer weten? Bel met Mayke van der Leeuw (afdelingsmanager Maatschappelijke Opvang Jeugd) via 06 – 21525907. Meer weten over de procedure? Bel dan met Kenneth Ottenhoff (recruiter) via 06-15162110.

We zien ernaar uit je te ontmoeten.