Werken in de regio Venlo

Vind hier de vacature die bij je past

zoeken

Vacatures zoeken

Vacature: Jongerenbegeleider Maatschappelijke Opvang

Werkgever:Leger Des Heils
Plaats:Venlo

Wij geloven in nieuwe kansen. En aan wie kun je die beter bieden dan aan mensen die hun hele leven nog voor zich hebben? Onze jongeren zijn om uiteenlopende redenen op straat beland. Kom jij in actie om samen met ons nieuwe team een hand uit te steken richting deze jongeren? Om ze een nieuwe kans op duurzaam herstel te bieden?

Wat ga je doen?

We starten met de jongeren een dak boven hun hoofd te geven en te voorzien van de eerste levensbehoeften. Dat doen we vanuit de nieuwe Maatschappelijke Opvang Jeugd (MOJ) in omgeving Venlo. Samen met de Teamleider, de Gedragswetenschapper, de Jongerencoaches en je collega-begeleiders vorm jij het nieuw op te zetten team. Elke jongere krijgt een Jongerencoach toegewezen, die verantwoordelijk is voor het individuele begeleidingsplan. Jouw rol is tweeledig: allereerst probeer je de jongere zo goed mogelijk via het persoonlijke plan te begeleiden. Anderzijds heb je een belangrijke signalerende functie, waarbij jouw input gebruikt wordt om die plannen te evalueren en indien nodig bij te stellen. De kleinschaligheid zorgt ervoor dat er ruimte is voor een-op-eencontacten, maar je werkt wel altijd in groepsverband. Dat betekent dat je zelfstandig meebouwt aan een veilig en vertrouwd leefklimaat voor onze jongeren. Je stimuleert en activeert hen tot een zinvolle dag- en tijdsbesteding. Je biedt een duidelijke structuur, waar onze jongeren vaak bij gebaat zijn. Je verzorgt gezamenlijke eetmomenten, helpt huishoudelijk waar nodig en verstrekt indien nodig medicatie. Op die manier werken we samen met hen aan herstel van het gewone leven.

In alles kijken we naar de individuele behoefte en mogelijkheden van de jongere. We vieren de kleine successen en geven telkens nieuwe kansen als het verkeerd gaat. Zo proberen we bijvoorbeeld overlast gevend gedrag te voorkomen. Het geeft voldoening als je samen met de jongere iets bereikt of als hij/zij je dankbaar is. Uiteindelijk werken we elke dag hard om de jongeren perspectief te geven en door te laten stromen naar de volgende fase: onze trajecthuizen in de regio. In tegenstelling tot de MOJ zal hier geen 24-uursbegeleiding aanwezig zijn. Na deze fase wordt er gekeken naar een eigen woonplek, waar de jongere met ambulante begeleiding kan wonen. Als jongerenbegeleider heb jij de basis van zelfstandigheid gelegd, zodat de jongere duurzaam kan uitstromen.

Dit ben jij

  • Je hebt een relevante Mbo4- of Hbo-diploma (SPW4, MMZ4, Mbo-V, SPH, MWD, Social Work, etc)
  • Je hebt affiniteit en ervaring met jongeren met complexe achtergronden
  • Je staat stevig in je schoenen: we werken met een professioneel uitdagende doelgroep
  • Je bent christen en kunt aangeven wat dat voor jou betekent. Wil je hier meer over lezen? Kijk dan op www.legerdesheils.nl/identiteit

Dit bieden wij

  • een contract voor 24, 28 of 32 uur per week (onregelmatige diensten incl. weekend- en slaapdiensten, volgens rooster)
  • een uitdagende doelgroep van jonge mensen die hun leven nog voor zich hebben liggen
  • een overeenkomst voor een jaar met uitzicht op een vast contract
  • een beloning afhankelijk van je opleiding en werkervaring in schaal 6 van de cao Sociaal Werk (€ 2.348,- tot 3.361,- o.b.v. 36 uur)
  • een Individueel Keuzebudget, toegang tot de Leger des Heils Academie, loopbaanbudget voor je duurzame inzetbaarheid en een prima pensioen via PFZW

Over het Leger des Heils

Het Leger des Heils is er voor de meest kwetsbaren in de samenleving: mensen zonder helper. Vanuit een christelijke motivatie verlenen wij hulp aan kwetsbare mannen, vrouwen en kinderen die ondersteuning nodig hebben op het gebied van (geestelijke) gezondheid, (beschermd) wonen, financiën, werk en opvoeding. Per jaar staan meer dan 6.000 professionals en 12.000 vrijwilligers van het Leger des Heils klaar voor 75.000 mensen. Meer informatie over ons werk vind je op www.legerdesheils.nl.

In Noord- en Midden-Limburg zet het Leger des Heils een nieuwe Maatschappelijke Opvang Jeugd op. Binnen enkele maanden hopen wij onze deuren te openen voor dak- en thuisloze jongeren uit de regio. Zij hebben te maken met achterliggende problemen, zoals een verslaving, psychische problematiek, een onveilige thuissituatie en/of een relatie met justitie. Uitgangspunten van ons maatwerkprogramma hierbij zijn ‘dichtbij’ het netwerk van de jongere en ‘kleinschalig’ om privacy zo optimaal mogelijk te behouden. Hiervoor hebben we een nieuwe aanpak ontwikkeld die we je graag aanleren. We krijgen plek voor 20 jongeren tussen de 18 en 26 jaar, verdeeld over een 24-uurslocatie in omgeving Venlo en trajectwoningen in de regio. Samen met de jongeren vergroten we hun zelfredzaamheid, zodat ze uiteindelijk kunnen doorstromen naar een vaste woonplek. Zo werken we samen aan de toekomst van jongeren uit onze regio.

Interesse en contact

Wij komen graag met jou in contact om jouw wensen en onze mogelijkheden te bespreken. Je kunt reageren via de button ‘Solliciteer direct’ bij de vacature op www.LegerdesHeils.nl/vacatures. Eerst meer weten? Bel met Bouke Hartman (Kwartiermaker Maatschappelijke Opvang Jeugd) via 06 – 2397 8557.

Bij gelijke geschiktheid hebben interne kandidaten voorrang. Acquisitie? Nee, bedankt!