Werken in de regio Venlo

Vind hier de vacature die bij je past

zoeken

Vacatures zoeken

Deze vacature is niet meer vacant: Mbo-begeleider Domus Sinselveld

Werkgever:Leger Des Heils
Plaats:Venlo

Oorspronkelijke vacature omschrijving:

In de buurt van Venlo-centrum vind je onze beschermde woonvoorziening aan de Sloterbeekstraat in Sinselveld. Onze bewoners met complexe multi-problematiek zoeken een Mbo3- of Mbo4-begeleider die weet van aanpakken. Maak jij hun dag elke dag de moeite waard?

Wat ga je doen?

Domus Sinselveld biedt plek aan 25 bewoners uit de regio die geen vaste woon- of verblijfplaats hadden. Zij kampen met een verslaving in combinatie met psychische klachten, LVB, justitiële kaders en andere achtergronden, waardoor er geen plaats voor hen is in reguliere instellingen. Wij voorzien hen van een eigen kamer, de eerste levensbehoeftes en stabiliteit. Daarnaast houd je je als begeleider ook bezig met:

 • het creëren van een veilig en vertrouwd leefklimaat
 • het herstel van het gewone leven van de deelnemers
 • het stimuleren en activeren van deelnemers tot een zinvolle dag- en tijdsbesteding
 • het bieden van een duidelijke structuur en het opbouwen van een band met de deelnemers
 • een actieve rol in het teamoverleg om zo specifiek mogelijk uit te kristalliseren wat de individuele deelnemer nodig heeft


Ook fijn: wij leveren 24-uurs begeleiding, maar in jouw functie hoef je geen nachtdiensten te werken. Dus je werkt vroege, late én weekenddiensten, maar slapen kan ’s nachts in je eigen bed.

Dit ben jij

 • Je hebt een relevant diploma op Mbo4-niveau (SPW4, MMZ4, Mbo-V, etc)
 • Als je een sociaal Mbo3-diploma hebt en je Mbo4 wilt behalen, dan staan we daar ook voor open
 • Je hebt affiniteit en bij voorkeur ervaring met onze multi-problem doelgroep met o.a. psychiatrische en verslavingsachtergronden
 • Als je zelf ook een herstelproces hebt doorgemaakt, dan vinden we dat een pre
 • Je staat stevig in je schoenen en kunt gemakkelijk relaties opbouwen met onze deelnemers
 • Je hebt een positief christelijke levensovertuiging én onderschrijft de doelstellingen van het Leger des Heils

Dit bieden wij

 • een directe bijdrage aan de samenleving van regio Venlo
 • een contract voor, 24 of 32 uur per week
 • een overeenkomst voor een jaar met in de toekomst uitzicht op een vast contract
 • een beloning afhankelijk van je opleiding en werkervaring: met een Mbo4-diploma kom je in schaal 6 van de cao Social Work (€ 2.348,- tot 3.361,- o.b.v. 36 uur). Als je een Mbo3-diploma bezit, ontvang je schaal 5 en groei je door naar schaal 6 als je je Mbo4-diploma hebt
 • een Individueel Keuzebudget (incl. 13e maand), loopbaanbudget (voor duurzame inzetbaarheid), een prima mobiliteitsregeling en een goede pensioenregeling.

Over het Leger des Heils

Het Leger des Heils is er voor de meest kwetsbaren in de samenleving: mensen zonder helper. Vanuit een christelijke motivatie verlenen wij hulp aan kwetsbare mannen, vrouwen en kinderen die ondersteuning nodig hebben op het gebied van (geestelijke) gezondheid, (beschermd) wonen, financiën, werk en opvoeding. Per jaar staan meer dan 6.000 professionals en 12.000 vrijwilligers van het Leger des Heils klaar voor 75.000 mensen. Meer informatie over ons werk vind je op www.legerdesheils.nl.

Zo kunnen dak- en thuisloze mensen met een langdurige verslaving terecht in onze beschermde woonvorm Domus. Wij bieden hen 24-uurs begeleiding, een eigen kamer en benodigdheden voor het eerste levensonderhoud. Samen werken we aan het zo zelfstandig mogelijk meedoen aan de maatschappij.

Interesse en contact

Wij komen graag met jou in contact om jouw wensen en onze mogelijkheden te bespreken. De vacature staat open totdat we de juiste kandidaat hebben gevonden, dus wacht niet te lang met reageren. Dat kan via de button ‘Solliciteer direct’ bij de vacature op www.LegerdesHeils.nl/vacatures. Eerst meer weten of een dagje meelopen? Bel dan naar Domus Sinselveld (077 – 351 7555) en vraag naar Kim.

Bij gelijke geschiktheid hebben interne kandidaten voorrang. Acquisitie? Nee, bedankt!