Werken in de regio Venlo

Vind hier de vacature die bij je past

zoeken

Vacatures zoeken

Deze vacature is niet meer vacant: Pipeliner

Werkgever:RRP
Plaats:Venlo

Oorspronkelijke vacature omschrijving:

N.V. Rotterdam-Rijn Pijpleiding Maatschappij (RRP) verzorgt via twee buisleidingsystemen het ondergrondse transport van ruwe olie en olieproducten van de Rotterdamse haven naar de tankterminal in Venlo en vandaar uit naar raffinaderijen in Duitsland. Binnen RRP zorgt de afdeling Pipelines ervoor dat de buisleidingen in goede conditie blijven, conform ontwerpspecificaties en wettelijke vereisten. Activiteiten zijn gericht op het voorkomen of opheffen van schade c.q. nadelige consequenties als gevolg van graafwerkzaamheden door derden, illegale aansluitingen, alsmede falen door mechanische oorzaken, corrosie of natuurfenomenen. Daarnaast is ook het juridisch beheer in de afdeling Pipelines georganiseerd.

Voor onze organisatie zijn we op zoek naar een

PIPELINER (regio Brabant, Limburg, standplaats Venlo)

Functieomschrijving

Doel van de functie is het uitvoeren van bovengrondse controles, voorkomen en (laten) herstellen van schade aan het ondergrondse pijpleidingennetwerk en toezicht houden op werkzaamheden door derden, zodanig dat gestelde doelen worden gerealiseerd en voldaan wordt aan wet- en regelgeving.

Taken & verantwoordelijkheden:

Begeleiden van werkzaamheden door derden:  afhandelen van graaf- en vliegmeldingen (KLIC-meldingen)

  • opstellen, beoordelen en verstrekken van werkvergunning voor derden
  • vastleggen afspraken derden op een afspraken bevestigingsformulier (ABF)
  • voorbereiden van werkzaamheden door derden (beoordelen plannen/ tekeningen en aanprikken en markeren van leidingen)
  • toezicht houden op de veilige en correcte uitvoering van graafwerkzaamheden van derden Controle en beheer leidingtracé:
  • controleren en inspecteren (lopend) van het tracé m.b.v. diverse hulpmiddelen (metaaldetector, inzet speurhond e.d.) op defecten, storingen en onbekende werkzaamheden door derden en rapporteren van bevindingen
  • inventariseren van risico’s, zowel voor de ligging, werking en integriteit van de buisleidingen, als voor de externe veiligheid (omgeving) en treffen van mitigerende maatregelen bij (dreigende) afwijkingen Preventief en correctief onderhoud:
  • instandhouden en verbeteren van toebehoren in het leidingtracé door het (laten) uitvoeren van preventief onderhoud
  • herstellen van kleine defecten en storingen door het uit (laten) voeren van correctief onderhoud
Werkzaamheden aan de buisleidingen:
  • uitvoeren van werkzaamheden m.b.t. (minder omvangrijke) inspecties, reparaties, onderhoud e.d. aan de in bedrijf zijnde hogedruk buisleidingen op aanwijzing van de Supervisor Pipelines
  • bewaken van budget
  • zorgen voor een veilige en effectieve uitvoering van werkzaamheden
  • opstellen van voortgangsrapportages, melden van afwijkingen
  • coördinator/toezichthouder bij Tie-in/grote werkzaamheden
  • contact met perceeleigenaren (particulieren/ overheden)
Uitvoeren van wachtdiensten:
  • als A-wacht fungeren als “first responder” bij noodsituaties Het totale tracé is onderverdeeld in vier regio’s van ongeveer 100 km per stuk. Je bent samen met collega’s primair verantwoordelijk voor de regio Brabant & Limburg, maar zal ook intensief samenwerken met Pipeliners in de andere regio’s, Pipeline Integrity Engineers en collega’s die het juridisch beheer organiseren. Je rapporteert hiërarchisch aan de Manager Pipelines en vaktechnisch aan een Supervisor Pipelines. Verder heb je nauw contact met de afdelingen Maintenance en Operations en werk je conform het QHSSE-beleid. 50% van de tijd wordt gemiddeld besteed aan inspecties. Twee maal per jaar worden de leidingen afgelopen. De werkzaamheden vinden voor 70% buiten plaats. Je zult dus regelmatig reizen. De communicatie verloopt voornamelijk in het Nederlands en Duits en in mindere mate in het Engels
Wie zoeken we?
  • Je hebt een afgeronde technische MBO-4 opleiding (grond, weg of waterbouwkundige richting (affiniteit met werktuigbouwkunde) en je bent bereid aanvullende functie gebonden trainingen te volgen.
  • Je hebt minimaal enkele jaren algemene technische werkervaring, bij voorkeur in de pijpleidingbranche.
  • Je bent in het bezit van certificaten (Vol) VCA (of je bent bereid dit op korte termijn te halen)
  • Je bent in het bezit van een rijbewijs.
Wat bieden we je?

RRP biedt je een zelfstandige baan in een klein team met een grote diversiteit aan werkzaamheden. Door diverse opleidingen en cursussen bieden we je de mogelijkheid jouw vakkennis verder te ontwikkelen. Je krijgt een jaarcontract met uitzicht op een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd, gebaseerd op een competitief salaris met aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden zoals o.a. een 13e maand, goede bonusregeling, flexibele werktijden, minimaal 25 vakantiedagen en 11 ADVdagen, 2% werknemersbijdrage als pensioenpremie. Aangezien je regelmatig voor je werkzaamheden zult reizen, hoort een bedrijfswagen bij deze functie.

Interesse?

Is na het lezen van bovenstaand profiel jouw interesse gewekt, stuur dan jouw CV en je motivatie naar recruitment@rrpweb.nl Wens je zelf aanvullende informatie omtrent functie en mogelijkheden neem dan contact op met Bart Koppens, manager Pipelines (telefonisch bereikbaar 06-53537794).

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.