Werken in de regio Venlo

Vind hier de vacature die bij je past

zoeken

Vacatures zoeken

Deze vacature is niet meer vacant: Docent Zorg & Welzijn

Werkgever:Stichting LVO
Plaats:Horst

Oorspronkelijke vacature omschrijving:

Docent Zorg & Welzijn (vacaturenr. 1938)

Wat wordt jouw uitdaging? Als docent bij LVO draag je bij aan ons onderwijs en dat is altijd in ontwikkeling.Ben je ondernemend en haal je energie uit de successen van iedere leerling? Dan maken we graag kennis met je!

Functie informatie

Wij zoeken:

Het Dendron College is een middelbare school die onderwijs verzorgt aan 1954 leerlingen, van vmbo tot en met gymnasium. Wij geven oprechte en individuele aandacht aan elke leerling. We werken doordacht aan onderwijsinnovatie met als doel leerlingen leren om de verantwoordelijkheid voor hun eigen leerproces te nemen. Wij zijn een persoonlijke school, waar onderwijs wordt gegeven van hoogwaardige kwaliteit, voor iedereen op maat. Daarnaast willen wij als school nadrukkelijk deel uitmaken van de plaatselijke gemeenschap. Dit doen we door onze leerlingen niet alleen binnen onze school voor te bereiden op hun rol in de maatschappij, maar ze ook steeds meer ín die maatschappij zelf te laten leren. Hiervoor werken we nauw samen met bedrijven, instanties en projecten in onze regio als onderdeel van het zogenaamde ‘buitenschools leren’. Onze leerlingen van nu zijn immers de burgers van de toekomst! Ben jij niet bang om je handen uit de mouwen te steken? Ben jij die motiverende en talentvolle docent die onze leerlingen moeiteloos meeneemt in de waarde van het vak zorg en welzijn? Kun jij de theorie koppelen aan boeiende praktijklessen koken, uiterlijke verzorging en verpleegtechnieken? Gehandicaptenzorg, welzijnswerk, zorg en hulpverlening…. in de huidige maatschappij zijn er volop handjes nodig voor het werk in de sector Zorg en Welzijn. Voor het Dendron College zoeken wij daarom een enthousiaste 2e graads docent Zorg en Welzijn die onze leerlingen wegwijs maakt in de beroepsvaardigheden in deze veelzijdige sector. Je bent verantwoordelijk voor het verzorgen van inspirerende en uitdagende lessen in het vak Zorg en Welzijn. Je weet de theorie moeiteloos om te zetten in praktijklessen die aansluiten op de behoefte van zowel de leerling als de huidige maatschappij. Door jouw manier van lesgeven weet je jouw leerlingen te prikkelen om het beste in zichzelf naar boven te halen. Ook geef je ze voldoende om te ontdekken en zelf te leren. Je bent een coach voor je leerlingen en tegelijkertijd een prettige energieke collega voor je team. Je ontwikkelt nieuwe lesplannen, handelt voorkomende administratieve werkzaamheden, behorende bij jouw functie, af en levert op een proactieve wijze een bijdrage binnen onze sectie Zorg & Welzijn. Tevens heb je oog en aandacht voor regionale samenwerkingsmogelijkheden met bedrijven en instanties om het buitenschools leren ook voor de sectie Zorg en Welzijn mogelijk te maken.

Wij vragen:

• Een enthousiaste docent Zorg en Welzijn die het als een uitdaging ziet om leerlingen te binden en te boeien voor het vak; • Ervaring in het geven van lessen Zorg en Welzijn; • Iemand die het leuk vindt om te werken met jongeren tussen de 12 en 18 jaar en hen door een oprechte nieuwsgierige houding weet te motiveren en te stimuleren om het beste uit zichzelf te halen; • Een tweedegraads onderwijsbevoegdheid in het vak Zorg en Welzijn; • Gerichtheid op een brede samenwerking binnen de sectie Zorg en Welzijn, maar tegelijkertijd zelfstandigheid en flexibiliteit; • Kennis en bereidheid om samenwerkingen aan te gaan met regionale partners om buitenschools leren aan te kunnen bieden.

Wij bieden:

We bieden goede primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals een brede cafetariaregeling en opleidingsmogelijkheden. Meer weten over het CAO VO? Op de website van de VO-raad staat de meest actuele informatie over deze CAO voor het voortgezet onderwijs. Je kunt daar de CAO downloaden.

Geïnteresseerd?

Herken je jezelf in bovenstaand profiel? Dan ontvangen wij graag je cv en motivatie via personeelenorganisatie@lvo-noord.nlonder vermelding van het vacaturenummer.

Wanneer je eerst nog vragen hebt kun je contact opnemen met Gérard Bruijsten, teamleider via email g.bruijsten@stichtinglvo.nl