Werken in de regio Venlo

Vind hier de vacature die bij je past

zoeken

Vacatures zoeken

Deze vacature is niet meer vacant: Junior Project Engineer WTB (Procestechniek)

Werkgever:Unica
Plaats:Venlo

Oorspronkelijke vacature omschrijving:

Junior Project Engineer WTB (Procestechniek)

Breng jij industriële machines tot leven?

Open

Jouw uitdaging als Junior Project Engineer

Voor onze afdeling WTB zijn wij op zoek naar een gedreven Junior Project Engineer met affiniteit voor procestechniek. Als Engineer ben je verantwoordelijk voor het ontwerpen en realiseren van klant specifieke procesapparatuur. Dit kunnen greenfield projecten zijn, maar ook brownfield projecten. Jij weet als geen ander de klantvraag te vertalen naar een technisch ontwerp. Daarnaast maak je processchema’s, ben je verantwoordelijk voor de instrumentatie van het proces, bepaal jij de materialen en componenten die nodig zijn en vergelijk je de verschillende leveranciers die je daarbij kunnen helpen met leveren. Je vindt het leuk om naast het engineeren ook met beide voeten in de klei te staan. Je bent betrokken bij het testen en inbedrijstellen van de machines en begeleidt de uitvoering op locatie van de klant. Het opstellen en lezen van P&ID’s is geen probleem en ook ATEX installaties en machineveiligheid (PL/SIL) kennen voor jou weinig geheimen. Jij ontwerpt de machine zo dat er geen explosiegevaar is! Het is van belang dat je affiniteit hebt met de foodsector en/of licht, chemie of gelijksoortige branche.

Wat biedt Unica jou?

Bij Unica investeren we in jou. We vinden het belangrijk dat jij je professioneel kunt ontwikkelen. Bij ons kun je het verschil maken in techniek én dienstverlening; onze slogan is niet voor niets ‘Samen maken wij de toekomst’. Veel van onze medewerkers volgen ieder jaar opleidingen, trainingen en cursussen op het gebied van (installatie)techniek, wet- en regelgeving en commerciële- en managementvaardigheden. Jij binnenkort ook? Daarnaast kun je rekenen op: Een goed salaris; Een goede pensioenregeling; 25 vakantiedagen en 13 adv-dagen; Collectiviteitskorting op je zorgverzekering bij Zilveren Kruis en CZ; Mobiele telefoon en laptop.

Jouw team

Unica Industry Solutions bedenkt slimme methodes om producten te fabriceren. Iedere oplossing is uniek. We hebben veel ervaring in de proces, food, feed en chemie zodat we in staat zijn samen de klant effectieve oplossingen te bedenken. Bij Unica Industry Solutions kijken we niet alleen naar productie processen, maar ook naar bedrijfsprocessen. Door dit slim met elkaar te integreren gaan we naar Smart Industries. We maken een intelligente koppeling tussen kantoor- en procesautomatisering waardoor een order ‘smart’ door het productieproces gaat. De outputkwaliteit wordt hierdoor minder afhankelijk van operators. We geven digitaal inzicht in het productieproces zodat de klant optimalisaties kan doorvoeren en maximaal kan voldoen aan tracebility. Slim produceren zorgt ervoor dat onze klanten concurrerend kunnen worden en blijven. In de vestiging Venlo zijn we met name gespecialiseerd in multidisiplineerde projecten. Dit wil zeggen dat we de vakgebieden Werktuigbouwkunde, Elektrotechniek, Automatisering en Procestechniek combineren tot een klant specifieke oplossing. Ons team bestaat uit ongeveer 40 vaste medewerkers en een flexibele schil. We zijn betrokken en staan voor elkaar én onze klanten klaar.

Natuurlijk vragen we ook wat van jou

Voor deze functie vragen we: Een afgeronde Werktuigbouwkunde of Procestechniek opleiding; Aantal jaar werkervaring binnen de (proces) techniek; Een proactieve, team en klantgerichte houding; Kennis van ATEX, PL/SIL en P&ID's; Een goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift.

Wie zijn wij?

Als voorloper in duurzame innovaties en allround technische dienstverlening lost Unica alle vraagstukken op het gebied van technologie in de gebouwde omgeving op. De diensten van Unica bevinden zich onder meer in de domeinen installatietechniek, energie, ICT, internet of things (IoT) en smart buildings. Unica zet de wensen en behoeften van klanten om in functionele oplossingen op maat die bijdragen aan duurzame, digitale, gezonde en comfortabele leef- en werkomgevingen. Met een slagvaardig netwerk van negen toonaangevende bedrijvenclusters, ruim 3.500 medewerkers en een omzet van € 663 miljoen behoort Unica tot de grootste technisch dienstverleners van Nederland.