Werken in de regio Venlo

Vind hier de vacature die bij je past

zoeken

Vacatures zoeken

Deze vacature is niet meer vacant: Leerling Operatieassistent Inservice

Werkgever:Viecuri
Plaats:Venlo

Oorspronkelijke vacature omschrijving:

Dit wordt je nieuwe baan

Als operatieassistent ben je (mede) verantwoordelijk voor de ontvangst en (pre-per en post) operatieve zorg van onze patiënt. Voor de operatie kan starten draag je ervoor zorg dat de juiste apparatuur aanwezig is en controleer je deze, ook zet je de benodigde instrumenten en disposables klaar. Je bent op de hoogte van de operatietechnieken en de nieuwste innovaties die in ons ziekenhuis gebruikt worden. De taken van de operatieassistent kunnen verdeeld worden in drie onderdelen: Instrumenteren, assisteren en omlopen.

InstrumenterenAls instrumenterende geef je de operateur op het juiste moment de benodigde instrumenten aan, daarvoor is nodig dat je precies op de hoogte bent van het operatieverloop en de anatomie. Tijdens de operatie bewaak je de steriliteit en ben je in staat tot het inspelen op plotselinge veranderingen die kunnen optreden.

AssisterenAls assisterende ben je de rechterhand van de operateur dit houdt o.a. in dat je ervoor zorgt dat deze een goed overzicht heeft van het operatiegebied door het openhouden van de wond, je presenteert weefsel, neemt klemmen af van bloedvaten en je knoopt gelegde hechtingen.

OmlopenAls omloop ben je de schakel tussen het "steriele" operatieteam en de "onsteriele" omgeving. Je geeft indien nodig steriele materialen aan de instrumenterende en je volgt het operatieverloop, zodat je kan inspelen op veranderingen. Tijdens de operatie verzorg je de digitale administratie en indien nodig beantwoord je de telefoon.

De afdeling en je collega's

VieCuri beschikt over een OK-centrum dat in Venlo bestaat uit 7 en in Venray uit 2 operatiekamers. Met uitzondering van cardiochirurgie en grote neurochirurgie zijn alle specialismen vertegenwoordigd. In totaal werken er circa 200 medewerkers binnen onze OK-organisatie.

Opleiden als speerpuntVieCuri is een van de grootste werkgevers van de regio en heeft een belangrijke taak als opleidingsziekenhuis. Wij willen een goed opleidingsklimaat en opleidingsfaciliteiten realiseren als bijdrage aan een kwalitatief goede regionale opleiding én medische zorg. Wij zien het dan ook als een belangrijke taak om onderwijs, scholing, medisch wetenschappelijk onderzoek en opleidingsbevoegdheden te stimuleren en uit te breiden.

Dit ben jij

Om optimaal te kunnen samenwerken in een Multidisciplinair team ben je flexibel en stressbestendig. Je hebt een rustige uitstraling en beschikt over goede contactuele eigenschappen.

Jouw kernkwaliteiten zijn:

  • Samenwerken
  • Grote mate van verantwoordelijkheidsgevoel
  • Nauwkeurig
  • Leergierig
  • Technisch
  • Zelfstandig

Instroomeisen van de opleiding:Je bent in het bezit van een havo of vwo diploma, waarbij de voorkeur uitgaat naar het profiel ‘natuur en gezondheid’ of ‘natuur en techniek’. Óf je beschikt over het mbo-v of hbo-v diploma. Je krijgt dan vrijstelling van enkele modules.

Dit bieden wij

Wij bieden een volledig betaalde, 3 jaar durende, opleiding tot operatieassistent aan. Deze opleiding is een landelijk geregelde inservice opleiding op hbo-niveau en wordt verzorgd in samenwerking met de Hogeschool Arnhem en Nijmegen. Verder bieden wij een uitdagende en boeiende werkplek, waarin je de mogelijkheid krijgt om de theorie direct in de praktijk toe te passen. Je krijgt een leer- arbeidsovereenkomst voor de duur van de opleiding. Na het behalen van het diploma hebben wij de intentie om je een dienstverband als operatieassistent aan te bieden.

Salariëring en overige arbeidsvoorwaarden zijn geregeld conform cao-ziekenhuizen. Daarnaast bieden wij onder de naam FlexieCuri nog een uitgebreid pakket flexibele arbeidsvoorwaarden. Andere secundaire arbeidsvoorwaarden van VieCuri zijn onder meer sportarrangementen en verzekeringen.

Belangrijk om te weten

Locatie Venlo-Venray

Voor nadere informatie kun je contact opnemen met Ingrid van Abel, praktijkcoördinator op het OKC ( tel:+31 77 320 6080 , of Rian van de Wetering, teamleider chirurgie (tel. +31 77 320 6684. Je kunt ook mailen: praktijkbegeleiding-ok@viecuri.nl Reageren kan tot en met 30 april. De gesprekken zullen op 10 mei plaatsvinden.